Nieuws oktober 2018

 • Fietskluizen op hub Gieten

  29 oktober 2018

  Vanaf nu kunnen mensen hun fiets veilig stallen in fietskluizen op de hub in Gieten. Op de hub zijn vier nieuwe kluizen geplaatst. Reizigers kunnen de kluizen reserveren en bedienen met een app. Ook betalen kan gemakkelijk via deze app. In de fietskluis staat de fiets droog en elektrische fietsen kunnen er opgeladen worden.

 • Update Toekomst de Boerhoorn

  29 oktober 2018

  In onze laatste berichtgeving over de nieuwe Boerhoorn meldden wij dat er een apotheek was aangehaakt bij het Gezondheidscentrum. Het bestemmingsplan moet hierdoor worden gewijzigd met als gevolg een vertraging voor het project van enkele maanden. De verwachtte oplevering werd gepland medio 2020.

 • Eerste WhatsApp buurtpreventiebord in Aa en Hunze

  23 oktober 2018

  Burgemeester Ton Baas heeft dinsdag 23 oktober het eerste WhatsApp buurtpreventiebord in Aa en Hunze onthuld.

 • Onthulling Global Goals bord in Rolde

  29 oktober 2018

  Maandag 15 oktober heeft wethouder Co Lambert het eerste bord met het nieuwe Global Goals logo onthuld in Rolde.

 • PMD afval: wat hoort er bij en wat niet?

  22 oktober 2018

  De laatste tijd komt het regelmatig voor dat PMD afval uit de oranje container door de inzamelaar / verwerker SUEZ wordt afgekeurd. Dit komt omdat er materialen in worden aangetroffen die niet in de PMD container horen. Het gaat bijvoorbeeld om krimpfolie, plastic tuinmeubilair, touw en GFT-afval.

 • Wethouder Aa en Hunze ontvangt ‘Advies Steenuil’

  19 oktober 2018

  Op woensdag 17 oktober overhandigen de Natuur en Milieufederatie Drenthe en Landschapsbeheer Drenthe wethouder Henk Heijerman het ‘Advies Steenuil Aa en Hunze’. In dit adviesrapport is aangegeven wat de gemeente en andere grondgebruikers kunnen doen om de leefomgeving voor de steenuil te verbeteren. Het uiteindelijke doel is de vestiging van meer steenuilen in Aa en Hunze, en het herstel van de biodiversiteit van het kleinschalig landschap.

 • Groot onderhoud wegbeplanting Anderenseweg, Anderen/Eext

  15 oktober 2018

  De gemeente Aa en Hunze gaat groot onderhoud uitvoeren aan de wegbeplanting langs de Anderenseweg van Eext naar Anderen. Boven de weg bevinden zich laag hangende takken die in het rijprofiel hangen. Daarom zal de wegbeplanting worden gesnoeid.

 • Expositie Kina Odding uit Annen in gemeentehuis Gieten

  12 oktober 2018

  Tot en met 23 november is er een expositie met werk van Kina Odding in de centrale hal van het gemeentehuis.

 • Begroting 2019

  12 oktober 2018

  Aa en Hunze: Samen doen!

 • Platform Global Goals in actie voor de voedselbank

  10 oktober 2018

  Donderdag 18 oktober organiseert het platform Global Goals van de gemeente Aa en Hunze een actiedag. In de week van Wereldvoedseldag vragen ze aandacht voor de eerste twee werelddoelen: geen armoede en geen honger. Op deze dag zamelen ze samen met college- en raadsleden van de gemeente producten in voor de voedselbank.

 • Aa en Hunze vraagt aandacht voor kleur

  10 oktober 2018

  Drenthe staat in de week van 6 tot 13 oktober 2018 weer stil bij de sociale acceptatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT) tijdens de Regenboogweek. Ook de gemeente Aa en Hunze staat stil bij deze week en wil dit graag uitdragen door symbolisch de Regenboogvlag te hijsen op Coming-out dag 11 oktober 2018.

 • Planning groot onderhoud bomen Annen

  09 oktober 2018

  De gemeente Aa en Hunze gaat groot onderhoud uitvoeren aan de bomen binnen de bebouwde kom van Annen.

 • Aa en Hunze kijkt terug op geslaagd Festival van Nu en Dan!

  03 oktober 2018

  Het verbinden van binnen en buiten, op andere manieren (samen)werken en het 20-jarig bestaan van de gemeente zijn maandag 1 oktober samengebracht in het Festival van Nu en Dan.

 • Gemeente Aa en Hunze is zes blikmikkers rijker

  05 oktober 2018

  De gemeente is al een aantal jaar actief bezig met het aanpakken van zwerfafval. We willen zwerfafval zo veel mogelijk voorkomen, en waar nodig aanpakken. Vanuit het zwerfafvalfonds van Nedvang (Nederland van Afval naar Grondstof) zijn er zogenaamde blikmikkers aangeschaft. Zes blikmikkers worden op verschillende plekken geplaatst waar vaak zwerfafval ligt. Dit is bijvoorbeeld langs een schoolroute of langs het fietspad bij een recreatieplek.