Campagne Brandveilig Leven in Aa en Hunze weer van start!

Is uw woning brandveilig? Houdt u de vluchtwegen vrij en maakt u de wasdroger regelmatig schoon? En minstens zo belangrijk: heeft u rookmelders? Vanaf maandag 16 oktober gaat de campagne Brandveilig Leven in Aa en Hunze weer van start. Na de met succes afgeronde campagnes van voorgaande jaren worden er nu woningen in Rolde benaderd om een brandveiligheidscheck aan te bieden.

De brandveiligheidsadviseurs Johan Oosting en Henk Schuring zijn er klaar voor!]

De brandveiligheidsadviseurs Johan Oosting en Henk Schuring zijn er klaar voor!

Adviseurs

De gemeente Aa en Hunze heeft samen met de Brandweer 2 nieuwe brandveiligheidsadviseurs opgeleid die bij de woningen langs gaan om de brandveiligheid te checken. Als ze bij u aan de deur komen zullen ze bekijken of en waar u rookmelders heeft hangen en of deze werken. Waar nodig hangen ze voor u een rookmelder op. Een beginnende brand wordt dan snel ontdekt en gemeld waardoor een veilige vluchtweg wordt gewaarborgd.

Brieven

De bewoners van de woningen waar de adviseurs langskomen, krijgen vooraf een brief. Omdat niet in één keer heel Rolde bezocht kan worden, worden de brieven in delen rondgebracht. Ook wordt in het dorp een spandoek opgehangen om de campagne aan te kondigen.

Meer informatie

Meer informatie over brandveiligheid vindt u op www.brandweer.nl. Op www.politie.nl vindt u tips om woninginbraak te voorkomen.