Nieuws oktober 2017

 • Gemeente stimuleert groene onderhoudsinitiatieven van inwoners

  Op zaterdag 14 oktober 2017 ondertekende wethouder Henk Heijerman twee samenwerkingsovereenkomsten in het kader van de Pilot Zelfbeheer. Een met de Werkgroep ONS Groen (Oud-Annerveen, Nieuw-Annerveen en Spijkerboor) en een met de Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort.

 • Campagne Brandveilig Leven in Aa en Hunze weer van start!

  Is uw woning brandveilig? Houdt u de vluchtwegen vrij en maakt u de wasdroger regelmatig schoon? En minstens zo belangrijk: heeft u rookmelders? Vanaf maandag 16 oktober gaat de campagne Brandveilig Leven in Aa en Hunze weer van start. Na de met succes afgeronde campagnes van voorgaande jaren worden er nu woningen in Rolde benaderd om een brandveiligheidscheck aan te bieden.

 • Fietsoversteek Asserstraat Rolde

  In het centrum van Rolde is in 2015 een herinrichtingsplan uitgevoerd. De fietsoversteek in de Asserstraat ter hoogte van de Bosrand en Koningin Wilhelminalaan wordt nu aangepast. Ook wordt bij de Koningin Wilhelminalaan het riool vervangen.

 • Samen de wereld een beetje beter maken!

  Hoe maken we van de wereld een betere plek in 2030? Op dinsdagavond 3 oktober organiseerde het platform Global Goals een bijeenkomst om met geïnteresseerde inwoners na te denken over deze vraag. Het platform liet ook zien wat zij zoal doet en vertelde bijvoorbeeld over de ondersteuning bij ‘Day for Change’ acties op scholen en de samenwerking met het ‘Jaar van de dorpen’ en de ‘wedstrijd het duurzaamste dorp’.

 • Houtstook, hoe voorkom je overlast?

  Als u een open haard of houtkachel heeft dan gebruikt u deze in de winterperiode waarschijnlijk vaak. Hout stoken kan echter zorgen voor overlast. Denk aan een vervelende geur en roetneerslag. Ook kan stoken gevolgen hebben voor uw gezondheid. Omdat de gemeente soms meldingen krijgt over stookoverlast, geven wij u tips om goed te stoken. U houdt dan plezier in het stoken zonder dat de buren er last van hebben.

 • Begroting 2018: Aa en Hunze toekomstbestendig!

  Aa en Hunze staat er goed voor! Het college van burgemeester en wethouders presenteert met trots de conceptbegroting 2018 die een positief saldo laat zien. De uitvoering van het collegeprogramma ligt op koers. Zo is er veel geïnvesteerd in de directe woonomgeving van inwoners, in duurzaamheid én in de veranderende rol van de overheid in met name het sociaal domein. Vanwege de stabiele financiële positie zullen de gemiddelde gemeentelijke lasten ook in 2018 licht dalen.

 • College bij ’t pad in Grolloo

  Het college van burgemeester en wethouders bracht 26 september een bezoek aan Grolloo.