Week van de Pleegzorg. Een veilige plek voor ieder kind

Alle kinderen in Drenthe verdienen een veilige plek om op te groeien. En die plek is doorgaans thuis. Maar als het thuis niet (altijd) lukt om een veilige en stabiele situatie te bieden is het van belang dat een kind kan rekenen op een veilige plek in een pleeggezin. Zolang als het nodig is. Voor af en toe een weekend of voor korte of langere tijd.

Pleegzorg wordt geboden door mensen die tijd en ruimte hebben voor het opvangen en begeleiden van een baby, jong kind of juist een puber en (indirect) zijn ouders. Pleegouders zijn mensen met positieve energie, samenwerkingsgericht, open-minded en hebben een groot hart.
Of je nou single bent en minimaal eens per maand een weekend een kind kunt opvangen, een stel vormt met of zonder kinderen dat korte of langere tijd opvang en ondersteuning wil bieden: voor elk aangemeld kind wordt een passende plek gezocht. 

Nieuwe pleeggezinnen

Om goede matches te kunnen maken zijn dit jaar minimaal 30 nieuwe pleeggezinnen nodig. Misschien is het iets voor jou om te onderzoeken of het pleegouderschap bij je past? Vraag een informatiepakket of meld je vrijblijvend aan voor een informatiebijeenkomst: www.pleegzorgdrenthe.nl  

Week van de Pleegzorg start in Drenthe met Glow in the dark wandeling

De landelijke Week van de Pleegzorg is dit jaar van 2 tot en met 9 november. Pleegzorg Nederland vraagt die week aandacht voor het belang van meer pleegouders en zet huidige pleegouders in het zonnetje. In deze week worden er diverse activiteiten gehouden. Zo start de week in Drenthe op woensdag 2 november met een Glow in the dark-aandacht- en belevingswandeling in Hoogeveen.

De Glow in the dark-wandeling op 2 november start om 20.00 uur bij theater De Tamboer in Hoogeveen. De route voert langs diverse groen verlichte gebouwen en objecten in het centrum. "Het groene licht staat symbool voor het groen licht dat we willen geven voor een mooie toekomst van kinderen", legt een woordvoerder van Pleegzorg Drenthe uit. "Elk kind verdient gelijke kansen, geef hen groen licht!" 

Iedereen die geïnteresseerd is in pleegzorg, is van harte welkom om mee te wandelen. Het is een informele manier om kennis te maken met andere pleegouders en meer te weten te komen over pleegouderschap.