Orange the World!

Gemeente Aa en Hunze steunt de campagne: stop geweld tegen vrouwen

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november (Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december (Internationale Mensenrechtendag). De gemeente Aa en Hunze steunt de campagne door in deze periode de Orange the World vlag te laten wapperen bij het gemeentehuis. Wethouder Bas Luinge heeft maandag 28 november de vlag gehesen.

Geweld

In Nederland krijgt 1 op de 3 vrouwen in haar leven te maken met fysiek of seksueel geweld. Dit geweld kan van allerlei aard zijn; van geweld achter de voordeur tot online stalking. Het overgrote deel van deze vrouwen en meisjes doet geen aangifte of melding, omdat zij zich schamen, schuldig voelen, bang zijn niet serieus genomen te worden of omdat ze niets liever willen dan het achter zich laten.

Geweld stopt helaas niet vanzelf. Iedereen kan een rol spelen in het stoppen van geweld. Of je nu opvoeder, docent, huisarts, vriend, partner, collega, buur, oma, wethouder of klasgenoot bent. Ook jij kan een rol spelen in het stoppen van geweld. Door een vraag te stellen, een luisterend oor te bieden, door jouw eigen vooroordelen of acties ter discussie te stellen, door jouw ervaringen te delen en door het gesprek aan te gaan over wat is nu geweld en waar begint het? Iedereen heeft een rol in de strijd tegen geweld tegen vrouwen.