Onderhoud sparren in bos Gasselte

De gemeente Aa en Hunze voert vanaf 28 november onderhoud uit aan het bosperceel bij de Hoefslag in Gasselte. Het gaat om het stukje bos achter de woningen met huisnummers 24, 26, 28 en naast nummer 30. In dit bosperceel staan fijnsparren die zijn afgestorven of die in zeer slechte conditie verkeren.

Vanwege het hoge risico op stambreuk en omvallen van de bomen is het noodzakelijk de sparren te vellen. De bomen kunnen wanneer deze omvallen de tuinen en/of de wandelpaden raken. De fijnsparren gaat de gemeente daarom kappen.

Planning

De werkzaamheden zullen in week 48 (v.a. 28 november 2022) starten. De werkzaamheden zullen naar verwachting 1 week in beslag nemen (of zoveel langer of korter als de werkzaamheden duren).

Herstel

Door de kap van de sparren ontstaat ruimte in het bosperceel waar nieuwe bomen zullen ontkiemen. De gemeente kiest ervoor om het bos zelf de kans te geven om te hergroeien. Het voordeel van ter plaatse ontkiemde zaden is dat deze geschikt zijn voor de locatie en veel beter bestand zijn tegen droge perioden dan plantgoed dat elders is opgekweekt en wordt aangeplant.

Snoeihout

Al het vrijkomende snoeihout is verkocht en kan daarom door de gemeente niet beschikbaar worden gesteld. 

Vragen?

Voor vragen over deze aankondiging kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum van de gemeente Aa en Hunze. U kunt het KCC bereiken via telefoonnummer 14 0592.

gasselte