Nieuws november 2022

 • Raadslid in Beeld: Ina Oortwijn

  28 november 2022

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. Deze week: Ina Oortwijn (Gemeentebelangen).

 • Inloopbijeenkomst wandel-fietspad Gasselterveld

  28 november 2022

  Woensdag 14 december 2022 vanaf 19.00 tot 20.30 uur

 • Autobanden en velgen inleveren

  28 november 2022

  Het is weer regelmatig kouder dan 7 graden. Voor sommige inwoners is het daarom tijd om de banden van de auto weer om te wisselen naar winterbanden. Wat te doen met uw oude (versleten) autobanden?

 • Orange the World!

  28 november 2022

  Gemeente Aa en Hunze steunt de campagne: stop geweld tegen vrouwen

 • Afval scheiden en recycling

  21 november 2022

  Het scheiden van afval om het vervolgens te recyclen is goed voor het milieu. Op deze manier besparen we schaarse fossiele grondstoffen door deze in de kringloop te houden. Zo verminderen we de uitstoot van CO2 en dragen we bij aan een toekomstbestendige planeet.

 • Inloopspreekuur college b&w op donderdag 8 december

  21 november 2022

  Heeft u een vraag voor één van de collegeleden? Of heeft u een onderwerp dat u wilt bespreken? Dan kunt u op donderdag 8 december tussen 17:00 en 18:00 uur terecht bij het inloopspreekuur in het gemeentehuis (Spiekersteeg 1 in Gieten). Let op: deze datum is gewijzigd. De oorspronkelijke datum was 1 december.

 • Uit de Raad 17 november

  21 november 2022

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 17 november werden de volgende besluiten genomen:

 • Oproep sportkampioenen huldiging

  21 november 2022

  Ook dit jaar zullen wij onze sportkampioenen binnen de gemeente Aa en Hunze huldigen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst zal er aandacht zijn voor alle sportkampioenen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

 • Dorpsgesprek Gasteren

  17 november 2022

  Dorpsgesprek Gasteren over de mogelijkheden rondom woningbouw in het dorp.

 • Gemeente Aa en Hunze koopt terrein van Yorneo in Papenvoort

  16 november 2022

  De gemeente Aa en Hunze koopt het terrein van zorgorganisatie Yorneo in Papenvoort. Nu al huurt de gemeente zeven gebouwen op het terrein voor de opvang van ongeveer 200 Oekraïners en een school. Met de koop krijgt de gemeente daar de overige drie gebouwen bij. Het terrein van ruim 7 hectare groot stond vanaf juli te koop. Met de aankoop door de gemeente is verzekerd dat de opvang kan worden voortgezet.

 • Raadslid in Beeld: Frits Klein Langenhorst

  14 november 2022

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. Deze week: Frits Klein Langenhorst, Partij van de Arbeid.

 • Taalvrijwilligers ontvangen certificaat

  14 november 2022

  Acht inwoners van onze gemeente zijn taalvrijwilliger geworden voor Aa en Hunze.

 • Welkom voor 16 nieuwe Nederlanders in Aa en Hunze

  14 november 2022

  Op maandag 14 november 2022 kregen 16 inwoners van Aa en Hunze het Nederlanderschap.

 • Dag van de Mantelzorg

  14 november 2022

  Held. Dat mag best wel eens gezegd worden!

 • Onderhoud sparren in bos Gasselte

  14 november 2022

  De gemeente Aa en Hunze voert vanaf 28 november onderhoud uit aan het bosperceel bij de Hoefslag in Gasselte. Het gaat om het stukje bos achter de woningen met huisnummers 24, 26, 28 en naast nummer 30. In dit bosperceel staan fijnsparren die zijn afgestorven of die in zeer slechte conditie verkeren.

 • Extra schoollokaal bij OBS de Dobbe te Gasselte

  14 november 2022

  De gemeente Aa en Hunze plaatst vanwege toename van het aantal leerlingen in de onderbouw van openbare basisschool de Dobbe in Gasselte een, tijdelijk, extra lokaal bij de school.

 • De Cultuurnota is vastgesteld. Hoe verder?

  14 november 2022

  Wij nodigen graag alle culturele verenigingen en andere belangstellenden uit om hierover door te praten!

 • De Week tegen Kindermishandeling

  14 november 2022

  Gemiddeld zit in elke schoolklas één kind dat slachtoffer is van mishandeling. Dat is er één te veel. Samen hebben we de verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten.

 • Uit de Raad 10 november

  14 november 2022

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl.

 • Vergadering Adviesraad Sociaal Domein

  11 november 2022

  Op maandag 21 november 2022 om 9.30 uur houdt de Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Aa en Hunze een openbare vergadering in het gemeentehuis(raadzaal), Spiekersteeg 1 te Gieten.

 • Raadslid in Beeld: Henk Heijerman

  07 november 2022

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. Deze week: Henk Heijerman (Gemeentebelangen).

 • Belevingsbijeenkomst Toegankelijkheid

  07 november 2022

  Tijdens de Week van de Toegankelijkheid heeft de Werkgroep Toegankelijkheid van de gemeente Aa en Hunze speciaal voor raadsleden, het college en medewerkers van de gemeente een belevingsbijeenkomst gehouden. Dit deden ze om de bewustwording te vergroten.

 • Vrijwilligers gezocht voor De Biester

  07 november 2022

  In de Biester in Gieten vangt de gemeente Aa en Hunze vanaf deze week vluchtelingen op.

 • Held! Dat mag best eens gezegd worden!

  07 november 2022

  Mantelzorg. Een waardevolle, maar zware taak die mantelzorgers naast hun werk en het gewone dagelijkse leven moeten uitvoeren. Daarom geeft gemeente Aa en Hunze op 10 november jaarlijks de mantelzorgwaardering aan geregistreerde mantelzorgers. Gemeente Aa en Hunze telt ongeveer 450 geregistreerde mantelzorgers.

 • Raadslid in Beeld: Marita de Groot

  02 november 2022

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. Deze week: Marita de Groot (D66)

 • Week van de Pleegzorg. Een veilige plek voor ieder kind

  31 oktober 2022

  Alle kinderen in Drenthe verdienen een veilige plek om op te groeien. En die plek is doorgaans thuis. Maar als het thuis niet (altijd) lukt om een veilige en stabiele situatie te bieden is het van belang dat een kind kan rekenen op een veilige plek in een pleeggezin. Zolang als het nodig is. Voor af en toe een weekend of voor korte of langere tijd.

 • Energiemarkt in Gieten druk bezocht

  31 oktober 2022

  Na het succes van de Energiemarkt en het Loket op Wielen in Gasselte en Rolde, was ook de laatste Energiemarkt in Gieten op 14 oktober een groot succes! In totaal hebben we op deze drie momenten ongeveer 1000 personen voorzien van advies en informatie.

 • Steeds meer duurzame huizen te bezoeken in Aa en Hunze tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute 2022

  31 oktober 2022

  De Duurzame Huizenroute bestaat dit jaar 10 jaar. In die tijd zijn er, ook in de gemeente Aa en Hunze, steeds meer huizen verduurzaamd: van huizen met zonepanelen en diverse soorten isolatie tot huizen met een hybride warmtepomp en huizen die al helemaal van het aardgas af zijn.

 • Ga met uw buurt aan de slag tijdens de Drentse Klimaatdag op 5 november 2022!

  31 oktober 2022

  Drenthe bruist van de energie. En dié energie bundelen we tijdens de Drentse Energie Driedaagse op 3, 4 en 5 november 2022. Doet u mee?