Internationale wandelroute Hünenweg/Hondsrugpad geopend

Op vrijdagochtend 12 november is de uitdagende, internationale wandelroute Hünenweg/ Hondsrugpad feestelijk in gebruik genomen. Deze nieuwe 325 km lange, wandelroute werd geopend door gedeputeerde van de Provincie Drenthe, Cees Bijl, districtsbestuurder van Landkreis Osnabrück, Anna Kebschull en de voorzitter van Recreatieschap Drenthe, Robert Kleine.

De route 

De route verbindt twee UNESCO Global Geoparken; De Hondsrug aan Nederlandse zijde en TERRA.vita aan de Duitse kant. Deze route liep voor een gedeelte al van Osnabrück tot Meppen. Nu is de route verder doorgetrokken over de Hondsrug tot aan Groningen. 

De Hünenweg biedt wandelaars meer dan 325 kilometer gevarieerde landschappen met bijzondere geologische, archeologische en ecologische waarden. De hele route is bewegwijzerd door middel van gele routebordjes met een blauwe gebogen ’h’. Verder vind je op de route talrijke rustplaatsen met banken en schuilhutten en nieuwe informatieborden met audiobeschrijvingen. 

Etappes in Aa en Hunze

In de gemeente Aa en Hunze vind je 2 van de 20 etappes. Etappe 16 Borger – Gieten is 16.7 km en loopt over knusse paadjes langs veel hunebedden en prachtige natuur. Etappe 17 Gieten – Zuidlaren is 17.2 km en loopt door het Nationaal Park Drentsche Aa. Je komt door een kronkelend stroomdalgebied met karakteristieke brink- en esdorpen. 

Meer gedetailleerde informatie over de 20 etappes is beschikbaar op www.hünenweg.com. Daarnaast is er ook een bijbehorende app en een gedetailleerde routegids beschikbaar. 

 

hunebed