Dorpshuis Schipborg overgedragen aan de Vereniging Dorpsbelangen

Het zat al even in de pijplijn maar afgelopen woensdag was het eindelijk zo ver: het dorpshuis van Schipborg is overgedragen aan de vereniging Dorpsbelangen Schipborg. Wethouder Henk Heijerman, voorzitter Peter de Boer en secretaris Arie Oosterlee ondertekenden de akte van passering namens beide partijen.

“Fijn dat we het eens konden worden over de voorwaarden. Onlangs zijn er naast dorpshuis “Anloop” Schipborg nog twee andere dorpshuizen overgedragen. Deze ontwikkeling past prima binnen ons voorzieningenbeleid waarbij je ziet dat de verantwoordelijkheid voor dorpshuizen steeds meer bij de dorpen komt te liggen”, aldus wethouder Henk Heijerman. 

“Wij zijn blij dat we na de renovatie een toekomstbestendig dorpshuis hebben in het dorp en content met het feit dat we hier nu zelf verantwoordelijk voor zijn. Samen met een verjonging van het bestuur kunnen we onze activiteiten na corona langzamerhand weer opstarten. We zijn onder andere bezig met het aantrekkelijker maken van het ‘dorpsveld’ naast het dorpshuis. Deze fungeert steeds meer als ontmoetingsplek voor kinderen met jonge gezinnen”, zegt secretaris Arie Oosterlee. 

 

ondertekening schipborg