Nieuws november 2021

 • Houtstook, hoe voorkom je overlast?

  26 november 2021

  Als u een open haard of houtkachel heeft dan gebruikt u deze in de winterperiode waarschijnlijk vaak. Hout stoken kan echter zorgen voor overlast.

 • Nieuwe busdienstregeling start zondag 12 december

  24 november 2021

  De busdienstregeling van het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe wijzigt op zondag 12 december. Een overzicht van de wijzigingen voor buslijnen in de gemeente Aa en Hunze vindt u hieronder.

 • Raadslid in beeld: Rabbe Vedder

  24 november 2021

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. In deze eerste aflevering: Rabbe Vedder (Combinatie Gemeentebelangen).

 • Internationale wandelroute Hünenweg/Hondsrugpad geopend

  23 november 2021

  Op vrijdagochtend 12 november is de uitdagende, internationale wandelroute Hünenweg/ Hondsrugpad feestelijk in gebruik genomen. Deze nieuwe 325 km lange, wandelroute werd geopend door gedeputeerde van de Provincie Drenthe, Cees Bijl, districtsbestuurder van Landkreis Osnabrück, Anna Kebschull en de voorzitter van Recreatieschap Drenthe, Robert Kleine.

 • Bevolkingsonderzoek borstkanker: onderzoekscentrum in Annen en Rolde

  23 november 2021

  Vrouwen in de leeftijd 50 tot en met 75 jaar kunnen meedoen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. De onderzoekswagen is tot eind december te vinden op het parkeerterrein nabij sporthal Burg.Lambershal, Kruisakkers 40 te Annen. Hierna verhuist de onderzoekswagen naar Rolde, hier staan de wagen tot medio januari 2022 op het parkeerterrein nabij ontmoetingscentrum Boerhoorn, Zuides 50 te Rolde.

 • Digitale bijeenkomst Transitievisie Warmte

  23 november 2021

  dinsdag 30 november

 • Uitkomsten belangstellingsonderzoek deelmobiliteit Aa en Hunze 51% wil deelauto uitproberen

  23 november 2021

  De gemeente Aa en Hunze heeft, in samenwerking met MobiTeam, de belangstelling voor deelvervoer in de gemeente onderzocht. Hieruit bleek dat er vooral in Gasselte, Gasselternijveen, Gieten, Grolloo en Rolde belangstelling is voor een deelauto.

 • Verplaatsing brievenbus Gasselte

  17 november 2021

  In Gasselte wordt de oranje PostNL brievenbus aan de Olde Hof een klein stukje verplaatst.

 • Een levende tuin begint bij de bodem

  15 november 2021

  De bodem is misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw tuin: goede grond zit namelijk vol met leven en dat is de basis van een levende tuin.

 • Carbidschieten tijdens Oud & Nieuw

  15 november 2021

  Is carbidschieten mogelijk in verband met Coronavirus?

 • Gevechtsvliegtuigen van Vliegbasis Leeuwarden starten met avondvliegen

  15 november 2021

  Vanaf maandag 29 november 2021 gaan de gevechtsvliegtuigen van vliegbasis Leeuwarden weer in de avonduren vliegen.

 • Telefonie gemeente Aa en Hunze over op nieuw systeem

  15 november 2021

  De gemeente Aa en Hunze werkt hard om haar telefonische bereikbaarheid te verbeteren.

 • Online bijeenkomst warmtevisie

  15 november 2021

  Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is de inloopavond over de warmtevisie komen te vervallen. Daarvoor in de plaats organiseert de gemeente Aa en Hunze op dinsdag 30 november een digitale bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kunt u zich laten voorlichten over het beleid. Aanmelden voor de digitale informatiesessie kan via www.aaenhunze.nl/duurzaamheid.

 • Werving burgerlid welstandscommissie

  15 november 2021

  Sinds 1 januari 2014 heeft de gemeente Aa en Hunze een eigen onafhankelijke welstandscommissie. Zij hebben een vacature.

 • Raadslid in Beeld: Henk Santes

  09 november 2021

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. In deze aflevering: Henk Santes (PvdA)

 • Mantelzorger? Dat doe je niet alleen!

  09 november 2021

  Mantelzorg. Een waardevolle, maar zware taak die mantelzorgers naast hun werk en het gewone dagelijkse leven moeten uitvoeren. Daarom geeft gemeente Aa en Hunze op 10 november jaarlijks de mantelzorgwaardering aan geregistreerde mantelzorgers.

 • Het Samen Doen Team op pad

  09 november 2021

  Het Samen Doen Team van de gemeente Aa en Hunze helpt inwoners in een zo vroeg mogelijk stadium als zij een betalingsachterstand hebben bij hun woningcorporatie, energiemaatschappij, waterbedrijf of zorgverzekeraar. Vanaf 1 januari 2021 zijn gemeenten hiertoe verplicht en is het Samen Doen Team actief.

 • Dorpshuis Schipborg overgedragen aan de Vereniging Dorpsbelangen

  05 november 2021

  Het zat al even in de pijplijn maar afgelopen woensdag was het eindelijk zo ver: het dorpshuis van Schipborg is overgedragen aan de vereniging Dorpsbelangen Schipborg. Wethouder Henk Heijerman, voorzitter Peter de Boer en secretaris Arie Oosterlee ondertekenden de akte van passering namens beide partijen.

 • Impuls Welzijn gaat maatschappelijke begeleiding statushouders Aa en Hunze verzorgen

  05 november 2021

  De Wet inburgering 2021 treedt op 1 januari 2022 in werking. Daarmee komt de regie op de inburgering bij de gemeenten te liggen. Impuls Welzijn verzorgt de maatschappelijke begeleiding van statushouders in Aa en Hunze.

 • Gladheidbestrijding in Aa en Hunze

  02 november 2021

  In de winterperiode kan de verharding onder bepaalde weersomstandigheden glad worden. Gladheid treedt op als de temperatuur van het wegdek onder het vriespunt is én er vocht aanwezig is op het wegdek.

 • Bezoek een duurzaam huis tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute!

  02 november 2021

  Bent u ook wel eens benieuwd hoe dat nu in de praktijk bevalt; een warmtepomp. Krijgen mensen hun huis daar nou echt wel warm mee? En hoe hebben ze dat dan aangepakt? Hoe hoog is de energierekening?

 • Online bijeenkomst voor non-profit organisatie: (gratis) VOG & Veilig!?

  02 november 2021

  Vrijwilligersorganisaties kunnen een gratis VOG voor hun vrijwilligers aanvragen als ze werken met kwetsbare mensen. Nog lang niet alle organisaties werken hiermee.

 • Steekproef PMD-afval

  02 november 2021
 • Groot onderhoud wegbeplanting omgeving Gasselte, Gasselternijveen N378

  02 november 2021

  De gemeente Aa en Hunze gaat groot onderhoud uitvoeren aan de bosstrook langs de N378, de Ir. W.I.C. van Veelenweg, van Gasselte / Kostvlies naar Gasselternijveen vanaf de kruising met de Dideldomweg.

 • Taalhuis Aa en Hunze is er weer klaar voor

  02 november 2021

  nieuwe deelnemers hartelijk welkom

 • Uitvoeren onderhoud Schreiersbos te Gasselternijveen

  02 november 2021

  De gemeente Aa en Hunze gaat onderhoud uitvoeren aan het Schreiersbos te Gasselternijveen. Uitvoering van het werk staat gepland voor week 44 (vanaf 4 november 2021).