Zonnepanelen. Windmolens. Wat doet dat met u?

Veel samenwerkende partijen zijn benieuwd naar uw ervaringen en mening over het inzetten van zonnepanelen en windmolens. U kunt nu uw stem laten horen in een onderzoek.

Drentse overheden en maatschappelijke organisaties willen in 2030 dat 25% van onze energie schoon wordt opgewekt. Dat plan heet de RES (Regionale Energie Strategie). Op dit moment wordt onderzocht wat de beste manier is voor Drenthe.

Denk en praat mee

Het is ook belangrijk dat inwoners meepraten en meedenken over deze energietransitie, want iedereen krijgt ermee te maken. Daarom worden 12.000 willekeurige Drenten gevraagd mee te doen aan een onderzoek waarin ze hun hun ervaringen, meningen, zorgen en verwachtingen hierover kunnen delen. Zij hebben een uitnodiging in de brievenbus gekregen. Ook 1.000 inwoners uit Aa en Hunze.

Drentse Energie Driedaagse

Deelnemers aan het onderzoek kunnen hun eigen verhaal en die van andere Drenten teruglezen op een speciale website. Als de verhalen zijn verzameld, hebben de deelnemers de mogelijkheid om tijdens een Drentse Energie Driedaagse (februari 2021) verder over dit onderwerp door te praten. Ook kunnen ze dan advies meegeven aan Drentse politici.

Heeft u geen brief ontvangen, maar wilt u wel uw mening kwijt of meedenken? Stuur dan een mail naar communicatie@aaenhunze.nl onder vermelding van energietransitie.