Ondernemers in recreatie- en toerismesector in Aa en Hunze gaan het organiseren van (meerdaagse) evenementen stimuleren.

De ondernemers richten hiervoor een stichting op.

De op te richten stichting zoekt bestuursleden.

Enthousiaste bestuursleden met bestuurlijke ervaring en die affiniteit hebben met toerisme, recreatie, kunst en cultuur. Proactieve verbinders die zoeken naar kansen en mogelijkheden en deze vinden. Die de route van idee naar uitvoering kennen en anderen op deze route weten mee te nemen. Bestuursleden die de taal van ondernemers, vrijwilligers, kunstenaars, artiesten en de gemeente begrijpen.

Hebben we je interesse gewekt en wil je dat laten weten? Hebben we je interesse gewerkt, maar je hebt nog vragen? Je kunt contact opnemen met Gerda Kamps. (0592) 267 809 of gkamps@aaenhunze.nl 

Achtergrond

Evenementen, vooral meerdaagse, leveren een bijdrage aan de lokale economie. Extra overnachtingen en extra bestedingen in de horeca en de detailhandel zijn hier voorbeelden van. Evenementen bieden ook een podium voor lokale talenten en professionals.

De stichting biedt een paraplu waaronder evenementen georganiseerd worden. Zij fungeert o.a. als subsidieaanvrager en contractpartner. Zij sluit verzekeringen af en levert (mee)denkkracht. De stichting is ook broedplaats en legt verbindingen tussen ideeën en uitvoerende partijen. De stichting werkt samen met de kunst- en cultuursector, inwoners van Aa en Hunze en de gemeente. De evenementen (liefst meerdaags)vinden plaats in Aa en Hunze en hebben een cultureel/educatief karakter.