Coronacrisis

Vanwege de coronacrisis zijn de openingstijden van het gemeentehuis gewijzigd. 

  • Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 09:00 en 12:00 uur. 
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Het afvalbrengstation is open op de reguliere tijden. De Gratis Compostdag gaat niet door. 
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Statement burgemeester na zittingsdag over ’t Ruige Veld

Lees hier de reactie van burgemeester Anno Wietze Hiemstra na de zittingsdag over de situatie rondom 't Ruige Veld in Rolde.

In de rechtbank heb ik vandaag het bevel, dat vorige week is toegepast, verdedigd. Ik sta achter mijn keuze: de conclusie van inspectie, politie, openbaar ministerie en andere betrokken hulpverleners was dat er onvoldoende kwaliteit van zorg werd verleend en dat er acuut hoge risico’s waren voor de veiligheid van cliënten. Vandaar het bevel.

Ik ben verantwoordelijk voor de veiligheid van alle inwoners van de gemeente Aa en Hunze en ik heb samen met veel medewerkers van de gemeente en vele anderen afgelopen week hard gewerkt om goede kwaliteit van zorg aan de bewoners van ’t Ruige Veld te bieden en de openbare orde te handhaven. 

De rechter heeft aangegeven enkele dagen nodig te hebben om tot een uitspraak te komen. Tot dan gaat, conform de insteek van de gemeente, de huidige tijdelijke zorgverlener samen met twee nieuwe zorgverleners de noodzakelijke zorg verlenen op ’t Ruige Veld. Alle betrokken partijen hebben nu een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de situatie op ’t Ruige Veld rustig en stabiel te houden met kwalitatief goede zorg. 

Anno Wietze Hiemstra
Burgemeester gemeente Aa en Hunze