Gemeente werkt met partners aan stabiele situatie ’t Ruige veld

De gemeente Aa en Hunze stelt samen met hulp- en zorgverleners alles in het werk om de situatie bij ’t Ruige veld in Rolde weer te normaliseren. Op dit moment is het rustig bij de zorglocatie, en wordt hard gewerkt om de vereiste zorg te kunnen bieden.

Nadat burgemeester Anno Wietze Hiemstra de zorgverlening door stichting Altijd Zorg donderdag stopzette, werd tijdelijke zorg ingeschakeld. Die vertrok vrijdag echter weer omdat medewerkers zich bedreigd voelden. Daarop werd de politie ingeschakeld, waarna de rust terugkeerde. 

Zorg en veiligheid prioriteit

Burgemeester Hiemstra zette de werkzaamheden van stichting Altijd Zorg stop naar aanleiding van een controle. In een kort geding op initiatief van de stichting volgde de rechter deze aanpak, maar verzocht die tevens om voorlopig zorg op de locatie te blijven verrichten. Hiemstra: “Dat hebben we gedaan, maar de gebeurtenissen van vanmiddag maken extra inspanningen noodzakelijk. We doen er op dit moment dan ook alles aan om de zorg weer op de rails te krijgen, en de veiligheid van cliënten, zorgverleners en omgeving te kunnen waarborgen.”