Coronacrisis

Vanwege de coronacrisis zijn de openingstijden van het gemeentehuis gewijzigd. 

  • Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 09:00 en 12:00 uur. 
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Kom alleen naar het afvalbrengstation als het nodig is en kom alleen! In verband met de extra maatregelen op het afvalbrengstation kan het zijn dat wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Gemeente Aa en Hunze voert controle uit op ‘t Ruige Veld in Rolde

Gieten, 7 november - Vanochtend is de gemeente Aa en Hunze samen met andere instanties een controle gestart op de locatie ’t Ruige Veld in Rolde.

Sinds enige tijd vindt op de locatie anti-kraakbewoning plaats en heeft zich er een nieuwe zorginstelling gevestigd. De gemeente wil zicht krijgen op wie er verblijven, welke activiteiten er plaats vinden en of deze activiteiten passen binnen de bestemming van de locatie.

Signalen

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra “Er vinden op het adres veel inschrijvingen van nieuwe inwoners plaats. De gemeente wil weten welke activiteiten op de locatie plaatsvinden en of deze activiteiten in overeenstemming zijn met de bestemming. Daarnaast zijn er vanuit de omgeving van ’t Ruige Veld klachten ontvangen over overlast”.

Omgeving en bestemming

De gemeente Aa en Hunze vindt een aangename leefomgeving van groot belang. Een omgeving waarin bewoners, cliënten en om- en aanwonenden zich prettig voelen. Daarnaast is het in het kader van de veiligheid van bewoners, cliënten en medewerkers van belang dat het gebruik van de locatie in overeenstemming is met de bestemming. Door deze controle krijgt de gemeente beter zicht op wie zich op de locatie bevinden en welke activiteiten er worden uitgevoerd.