Gemeente Aa en Hunze voert controle uit op ‘t Ruige Veld in Rolde

Gieten, 7 november - Vanochtend is de gemeente Aa en Hunze samen met andere instanties een controle gestart op de locatie ’t Ruige Veld in Rolde.

Sinds enige tijd vindt op de locatie anti-kraakbewoning plaats en heeft zich er een nieuwe zorginstelling gevestigd. De gemeente wil zicht krijgen op wie er verblijven, welke activiteiten er plaats vinden en of deze activiteiten passen binnen de bestemming van de locatie.

Signalen

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra “Er vinden op het adres veel inschrijvingen van nieuwe inwoners plaats. De gemeente wil weten welke activiteiten op de locatie plaatsvinden en of deze activiteiten in overeenstemming zijn met de bestemming. Daarnaast zijn er vanuit de omgeving van ’t Ruige Veld klachten ontvangen over overlast”.

Omgeving en bestemming

De gemeente Aa en Hunze vindt een aangename leefomgeving van groot belang. Een omgeving waarin bewoners, cliënten en om- en aanwonenden zich prettig voelen. Daarnaast is het in het kader van de veiligheid van bewoners, cliënten en medewerkers van belang dat het gebruik van de locatie in overeenstemming is met de bestemming. Door deze controle krijgt de gemeente beter zicht op wie zich op de locatie bevinden en welke activiteiten er worden uitgevoerd.