Coronacrisis

Vanwege de coronacrisis zijn de openingstijden van het gemeentehuis gewijzigd. 

  • Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 09:00 en 12:00 uur. 
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Kom alleen naar het afvalbrengstation als het nodig is en kom alleen! In verband met de extra maatregelen op het afvalbrengstation kan het zijn dat wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Burgemeester Aa en Hunze grijpt in bij zorgverlener in Rolde

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van gemeente Aa en Hunze heeft bevolen tot onmiddellijke stopzetting van de zorgverlening door de huidige zorgverlener op ’t Ruige Veld in Rolde. Dit besluit volgt op een controle die vandaag op deze locatie plaatsvond. Volgens de burgemeester zijn er ernstige zorgen over de kwaliteit van de geleverde zorg en daarmee voor de veiligheid van de cliënten en omgeving.

Onhoudbare situatie

Volgens Anno Wietze Hiemstra werd tijdens de vandaag gehouden controle een acuut onveilige situatie voor cliënten en de directe omgeving geconstateerd. Hiemstra: “Er was onder andere sprake van te weinig personeel voor de aanwezige cliënten. Bovendien waren deze zorgverleners onvoldoende geschoold en waren er minderjarige kinderen aanwezig. Hierdoor werd de situatie onhoudbaar.” Na afstemming met de lokale driehoek is daarop besloten om de zorgverlening van deze instelling nu stop te zetten.

Opvang cliënten

Professionals van andere zorginstellingen nemen nu de zorg over. Anno Wietze Hiemstra: “Er wordt voor adequate vervanging gezorgd. De veiligheid van de cliënten en de omgeving heeft onze prioriteit.”