Ja Geweldig Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doe je voor een ander én voor jezelf

Rolde
Wilt u uw tijd leuk en zinvol besteden? Bewoners (en medewerkers) zijn erg blij met uw tijd en inzet als bijvoorbeeld ontbijtbegeleider, ondersteuner dagbesteding, hulp bij de huiskamer, kegel- of zwemvrijwilliger. Meer weten? Kijk op de website van het VIP en indien u belangstelling heeft kunt u op een vacature reageren. 

Gieten en omgeving
Ben jij sportief en lijkt het je leuk om op zondagochtend (of zaterdagochtend) samen te mountainbiken? Een vriendelijke en sportieve jongeman uit Gieten zoekt een mountainbike-maatje. Meer weten? Neem dan contact op met het VIP voor een vrijblijvend kennismakinggesprek.  

Anloo, Gieten, Annen en Gasselternijveen
Het is voor mantelzorgers belangrijk om af en toe even vrijaf te nemen, willen ze die zorg vol kunnen houden. Even vrijaf om een boodschap te doen, ergens koffie te drinken of naar de kapper te gaan. Als respijtvrijwilliger biedt u gezelligheid, drinkt samen een kop koffie, maakt een wandelingetje of uitstapje maken en soms verricht u een licht ondersteunende handeling, maar dit altijd in goed overleg. Het gaat daarbij vaak om een paar uur per week of per twee weken. 

Gemeente breed 
Wil jij jouw opvoedkennis en – ervaring delen met andere ouders? Meld je dan aan als “Drentse kei” en biedt tijdelijke ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan gezinnen met opvoedvragen. Met 2 à 3 uur in de week kun jij een gezin echt verder helpen!

Gasselte, Rolde, Eext, Gieten
In iedere gemeente in Nederland wonen vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Deze mensen hebben zich, na een periode van onzekerheid en vaak lang verblijf in een AZC, een huis toegewezen gekregen in Aa en Hunze. Jij begeleidt en coacht vluchtelingen met als doel dat zij zich in de samenleving gaan thuisvoelen, hun eigen weg weten te vinden en hieraan deelnemen. Jouw inzet is gemiddeld een dagdeel per week. 

Meer weten over deze of andere zinvolle en leuke vacatures? Kijk op www.vrijwilligerswerkaaenhunze.nl. U kunt via de website ook reageren op deze vacatures. 

Vrijwilligers Informatie Punt
Openingstijden di, wo 09.00 – 12.00 uur 
Brink 10 in Gieten 
Tel: 0592-245917