Henk Aalderink-prijs 2022

Heeft u een initiatief in Aa en Hunze dat bijdraagt aan een toekomstbestendig platteland? Neem dan deel aan de Henk Aalderink-prijs die is opengesteld door de P10, het samenwerkingsverband van dertig grote plattelandsgemeenten.

Met deze prijs worden inwoners beloond die zich inzetten voor hun dorp of gemeenschap met een vernieuwend en duurzaam initiatief. De winnaar ontvangt tweeduizend euro. 
Voorzitter van de P10, Ellen van Selm, geeft aan dat lokale bewonersinitiatieven een grote bijdrage leveren aan een toekomstbestendig platteland.  ‘Initiatieven, waarbij inwoners het sámen doen, willen we graag in het zonnetje zetten.’ 

Het platteland bruist van de initiatieven. Inwoners zetten zich vol passie in voor de leefbaarheid van hun dorp en gemeenschap. Deze ongekende energie en kracht is kenmerkend voor het platteland en zijn bewoners. En dat is hard nodig, want we staan voor grote opgaven in Nederland. Het platteland biedt ruimte voor oplossingen, mits we er samen de schouders onder zetten. Alleen dan is het platteland klaar voor de toekomst!

Initiatiefnemers wordt gevraagd om een motivatie te schrijven waaruit blijkt dat het initiatief bijdraagt aan een leefbaar platteland dat klaar is voor de toekomst.
Aanmelden kan tot 30 mei 2022 via www.p-10.nl/henk-aalderink-prijs-2022
De uitreiking vindt plaats op 30 juni tijdens de Zomersessie van de P10. 

De prijs is vernoemd naar de voormalige burgemeester van Bronckhorst en oprichter van de P10
Henk Aalderink. De prijs wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt.