Fiets naar je Werk Dag

De gemeente Aa en Hunze heeft op 19 mei haar eigen fietsforensen in het zonnetje gezet, tijdens de nationale Fiets naar je Werk Dag.

Wethouders Co Lambert (Duurzaamheid) en Henk Heijerman (Verkeer) moedigen alle forensen aan om op de fiets naar het werk te gaan. Co Lambert: “Fietsen naar je werk is een feestje. Door te fietsen bespaar je CO2-uitstoot, werk je aan een stevige conditie en een goede gezondheid. En door te fietsen kom je uitgerust en met een fris hoofd aan op je werk. Henk Heijerman vult aan: “Als je fietst sta je niet in de file, neem je overdag geen grote parkeerplaats bezet en bespaar je ook nog eens veel geld!”. Op hun laatste werkdag besloten beide wethouders op de fiets naar het gemeentehuis in Gieten te komen, waar zij hun eigen gezonde smoothie hebben “gefietst”.

Campagne

Het fietsen naar je werk zal de komende jaren meer aandacht krijgen vanuit het Rijk, de Provincie en de gemeente. Binnenkort starten de Provincie en gemeente Aa en Hunze gezamenlijk een campagne om werknemers in de gemeente te laten kiezen voor een duurzame reis naar het werk. Daarnaast blijven de gemeente, Provincie, het OV-bureau Groningen Drenthe en andere partners natuurlijk werken aan verbeterde fietsinfrastructuur en een betere aansluiting van ov en fiets.

 

fietsen Co en Henk