19 mei: Fiets naar je Werk Dag

De gemeente Aa en Hunze zet op 19 mei haar eigen fietsforensen in het zonnetje, tijdens de nationale Fiets naar je Werk Dag. Want fietsen naar je werk is een feestje.

Door te fietsen bespaar je CO2-uitstoot, sta je niet in de file, neem je overdag geen grote parkeerplaats bezet, bespaar je veel geld en werk je aan een stevige conditie en een goede gezondheid. En door te fietsen kom je uitgerust en met een fris hoofd aan op je werk. We moedigen alle werkgevers in de gemeente aan om op 19 mei ook wat aandacht te schenken aan de Fiets naar je Werk Dag, en we moedigen alle werknemers aan om de fiets te pakken!

Campagne

Het fietsen naar je werk zal de komende jaren meer aandacht krijgen vanuit het Rijk, de Provincie en de gemeente. Binnenkort starten de Provincie en gemeente Aa en Hunze gezamenlijk een campagne om werknemers in de gemeente te laten kiezen voor een duurzame reis naar het werk. Daarnaast blijven de gemeente, Provincie, het OV-bureau Groningen Drenthe en andere partners natuurlijk werken aan verbeterde fietsinfrastructuur, een betere aansluiting van ov en fiets en een verhoogd voorzieningenniveau op steeds meer hubs in Drenthe. Zo willen we het ov en de fiets een aantrekkelijker alternatief maken voor de auto.