Onderhoud openbare ruimte: netjes houden, samen doen

De openbare ruimte is van ons allemaal. Veel van onze inwoners helpen ons om samen uw woon- en leefomgeving schoon en netjes te houden. Naast het onderhouden van hun eigen voor- en of/achtertuin helpen zij mee om de straat, stoep en openbaar groen netjes te houden.

Helaas treffen we ook (groen)afval aan op gemeentegrond. Dit afval is door omwonenden achtergelaten in het gemeenteplantsoen. Soms laten mensen het afval achter om later te kunnen hergebruiken. Vaak laten ze het achter omdat ze er vanaf willen. Denk aan bijvoorbeeld snoei- en bladafval, gemaaid gras, (overtollig) zand of grond, hout, tegels en stenen.

Eigen spullen op eigen terrein

De openbare ruimte is niet bestemd voor het opslaan van eigen spullen. Deze materialen moeten worden opgeslagen op eigen terrein. Houdt de buurt daarom netjes en voorkom dat uw eigendommen in de openbare ruimte staan. Blijven de spullen wel liggen? Dan kunnen wij u hierop aanspreken om het op te ruimen.

Breng afval naar het Afvalbrengstation

Afval kunt u van dinsdag tot en met zaterdag op het afvalbrengstation afleveren. Ieder huishouden woonachtig in de gemeente Aa en Hunze heeft een eigen afvalpas. Welk afval u kunt afleveren leest u op aaenhunze.nl/afvalbrengstation.