Kalm aan, vlot verder op de N34, N381 en N391

Op de Drentse wegen N34, N381 en N391 zijn we als weggebruikers samen verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid. Vrijwel dagelijks ontstaan er onveilige situaties door ons eigen rijgedrag, bewust of onbewust.

Bijvoorbeeld doordat we afgeleid zijn door onze telefoon, door een verkeerde inhaalmanoeuvre of doordat we keren op een plek waar dat niet kan. Als we kalm aan rijden en ons nét iets meer bewust zijn van ons eigen (on)veilige verkeersgedrag, rijden we allemaal vlot en veilig verder in Drenthe. 

De provincie Drenthe vraagt met de campagne ‘Kalm aan, vlot verder’ aandacht voor (on)veilig verkeersgedrag op de N34, de N381 en de N391. De campagne is op verschillende plekken te zien. Zo plaatste de provincie eind 2020 nieuwe mottoborden langs de drie provinciale wegen. De borden zijn gericht op verschillende thema’s, namelijk afleiding achter het stuur, keren op de weg en inhalen. De campagne krijgt dit voorjaar een vervolg. 

De belangrijkste boodschap voor jou als weggebruiker? Rijd kalm en bewust. Zo gebeuren er minder ongelukken en dat brengt ons allemaal vlot verder. En wil je weten hoe jij zelf kunt bijdragen aan de veiligheid op de Drentse wegen? En wat je moet doen in lastige verkeerssituaties? Dat lees je op de website van de provincie.