Jeugd leeft zich uit tijdens Activiteitenladder Gieten

Team Sport Aa en Hunze kijkt terug op een reeks geslaagde activiteiten in het kader van de Activiteitenladder Gieten. De jeugd uit Gieten was 7 mei op expeditie in zwembad Zwanemeer en skateboarden in Sportpark de Goorns.

Skateboarden en skaten

In de ochtend werd er op de skatebaan op sportpark de Goorns druk geoefend op skates en boards. Zo werd er gewerkt aan balans, oefen met het slalommen, snelheid en bochten maken. Toen de basis onder de knie was werden de schansen op de baan getrotseerd. 

Expeditie Zwanemeer

De onderdelen mountainbiken, vlotbouwen, SUP-pen (Stand Up Paddling) en boogschieten stonden ’s middags op het programma in zwembad Zwanemeer. Bij het MTB-en was er een parcours uitgezet over de verhogingen op het terrein van het zwembad. Hierin zaten kleine klimmetjes, mul zand en wat technische bochtjes. Op het water werd er gevaren met zelfgemaakte vlotten en de Sups. Ondanks dat niet iedereen droog bleef, werd er volop genoten.

Activiteitenladder

Voor jeugd in en rondom Gieten wordt jaarlijks een activiteitenladder opgezet. Verschillende partijen openen hun deuren voor de jeugd. Ook Team Sport organiseert activiteiten in het kader van deze activiteitenladder.

 

Vlotbouwen2MTB5 mul zand