Het Samen Doen team van de gemeente Aa en Hunze is op pad!

Vanaf 1 januari 2021 zijn gemeenten verplicht om inwoners in een zo vroeg mogelijk stadium te helpen als zij een betalingsachterstand hebben bij hun woningcorporatie, energiemaatschappij, waterbedrijf of zorgverzekeraar.

Op die manier proberen ze ergere financiële problemen te voorkomen. Wanneer er betalingsachterstanden zijn, neemt het Samen Doen Team contact op met deze inwoners. Samen kijken ze dan naar een oplossing.

Vroegsignalering

Het project Vroegsignalering is een gezamenlijk project van de gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn, die ieder met hun eigen Samen Doen Team werken. Vanaf 31 maart zijn deze teams aan de slag om inwoners te helpen. Vanwege Corona zijn ze nog niet fysiek op pad gegaan, maar ze hebben al wel wat mensen telefonisch op weg geholpen. 

Het Samen Doen Team van de gemeente Aa en Hunze bestaat uit medewerkers van Impuls, Gemeentelijke Kredietbank, Attenta en Werkplein Drentse Aa. 

samen doen team
 

Aarzel niet en neem contact op!

Laat uw schulden niet verder oplopen en kom in actie! Neem contact op met het Samen Doen Team! U kunt ons bereiken via telefoonnummer (0592) 26 34 68. Wij maken dan een afspraak met u om te bellen of bij u langs te komen om uw situatie door te nemen. 

 

Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe 


Dit project is één van de projecten die mede door de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe tot stand komt. Binnen de Regio Deal werken verschillende partijen met elkaar samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio. Met hart voor de regio, van elkaar leren, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen.