Gemeente Aa en Hunze steunt Hospice Noord en Midden Drenthe

In Assen wordt een nieuwe Hospice gebouwd. Deze is ter vervanging de huidige locatie die te klein werd. De verwachting is dat het nieuwe gebouw eind 2021 gereed is. De gemeente Aa en Hunze stelt een subsidie van € 5.000,- beschikbaar voor de inrichting van de nieuwe locatie.

Het college van de gemeente Aa en Hunze vindt een voorziening als een Hospice belangrijk voor inwoners en hun naasten. Wethouder Co Lambert: “Wij waarderen het enorm dat zoveel vrijwilligers al hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het nieuwe Hospice. Ook de gemeente Aa en Hunze levert graag een bijdrage aan zo’n belangrijke voorziening voor mensen in de laatste levensfase.”

Toenemende vraag naar Hospicezorg

De huidige locatie van het Hospice kan niet meer voldoen aan de toenemende vraag naar hospicezorg. Daarom wordt er nu een groter Hospice gerealiseerd. Dit Hospice krijgt zes gastenkamers, twee familiekamers, een kinderkamer, een stilteruimte en een prachtige tuin. Ook is de nieuwe locatie eenvoudiger te bereiken voor naasten van de gasten en zijn de parkeermogelijkheden beter. 

Kosten 

De bouwkosten van het nieuwe Hospice zijn gefinancierd door onder andere eigen inspanning, een hypotheek en een bijdrage van de Stichting Vrienden van het Hospice. Voor de inrichtings- en inventariskosten heeft Hospice Noord en Midden Drenthe een beroep gedaan op de gemeenten in de regio. 

Het Hospice is een gastvrije plek voor mensen die terminaal ziek zijn. Het Hospice biedt persoonlijke zorg in een rustige en huiselijke sfeer. Net als thuis kunnen familie en vrienden hun zorg en aandacht aan hun naasten blijven geven. Als het nodig is nemen vrijwilligers en professionele zorgverleners het van hen over.