Fiets mee door Aa en Hunze tijdens Wereldfietsdag

In beweging blijven is op elke leeftijd van belang. Fiets daarom donderdag 3 juni gratis mee op Wereldfietsdag in onze gemeente. Starten kan op vier verschillende knooppunten tussen 10.00 en 16.00 uur. De eerste 50 aangemelde deelnemers ontvangen een gratis bidon.

Route

De route van ongeveer 36 kilometer heeft verschillende opstappunten. De knooppuntenroute gaat langs onder andere Gieterveen, Spijkerboor, Annen, Eext en Gieten. Onderweg kun je terecht bij verschillende horecagelegenheden. De route heeft vanwege de knooppunten mogelijkheden om op eigen initiatief de route te verlengen of in te korten. De Fietsersbond heeft een informatiepunt bij de opstaplocatie in Gieten. Daar ontvangen de eerste 50 aangemelde deelnemers een gratis bidon.

Over doortrappen

Doortrappen Drenthe staat voor veilig fietsen tot je 100ste.  Het programma Doortrappen Drenthe is een initiatief van de provincie Drenthe en de twaalf Drentse gemeenten. De fietsactiviteiten worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe.

Aanmelden

Aanmelden kan via doortrappen@aaenhunze.nl of telefonisch via 14 0592. Meer informatie en de route is te vinden op www.aaenhunze.nl/doortrappen