Eerste 10.000 euro subsidie Frisse Start toegekend

Verschillende vrijwilligersorganisaties, dorpshuizen, verenigingen en cultuurorganisaties uit Aa en Hunze hebben in de eerste maand na openstelling van de subsidieregeling Frisse Start een bijdrage ontvangen. De eerste 10.000 euro is inmiddels toegekend.

Steuntje in de rug

Per vrijwilligersorganisatie wordt maximaal 350 euro beschikbaar gesteld en mag worden aangevraagd voor één activiteit. Onder de noemer ‘Een frisse start na corona’ kregen de gemeenten een bedrag van de Provincie Drenthe dit voorjaar. Voor Aa en Hunze is 50.000 euro beschikbaar . “Het zijn zeker voor vrijwilligersorganisaties momenteel lastige tijden. We geven hen graag een steuntje in de rug”, aldus de gemeente. 

Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarde om in aanmerking te komen voor de 350 euro is het voldoen aan de dan geldende coronamaatregelen tijdens de activiteit. Daarnaast wordt in de aanvraag gevraagd wat voor activiteit het is, hoeveel geld er nodig is, wanneer het wordt georganiseerd en naar welke organisatie of vereniging het geld gaat. 

Autorally 

De Rolder Activiteiten Stichting hield 24 april een Autorally. “Het was een prachtige dag om met een eigen auto op pad te zijn. In de auto’s werd rekening gehouden met de coronamaatregelen”, vertelt de organisatie. De deelnemers werden verrast met een mooie route en ontvingen een picknickbox. Deze box was samengesteld met de hulp van een aantal plaatselijke ondernemers. “We vinden het fijn dat we een leuke activiteit konden organiseren met deze subsidie.”

Meer informatie

Meer informatie, alle voorwaarden en het aanvraagformulier zijn te vinden op www.aaenhunze.nl/frissestart