College bie ’t pad ontmoet nieuwe inwoners

Woensdag 14 en 21 april hebben burgemeester Anno Wietze Hiemstra en wethouder Henk Heijerman online kennisgemaakt met nieuwe inwoners van Aa en Hunze. Dit deden zij in het kader van College bie ’t pad.

College bie ’t pad

Al enige jaren gaat het college van burgemeester en wethouders Bie ’t Pad. Letterlijk. Op de camping, aan de keukentafel, in de winkel, in de kantine… In gesprek met inwoners om te horen wat er speelt en leeft en hoe het gaat. Door Corona is letterlijk Bie ’t Pad gaan nu niet mogelijk, daarom wordt het digitaal georganiseerd. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra: “We vinden het belangrijk om goed in contact met onze inwoners te blijven, zeker ook in deze tijd. Daarom is het mooi dat zoveel mensen gehoor geven aan onze oproep om digitaal met ons in gesprek te gaan. In deze kleine groepen komen mooie gesprekken op gang en horen wij even hoe het echt met ze gaat.”

Nieuwe inwoners

De gemeente Aa en Hunze nodigt jaarlijks de nieuwe inwoners uit in het gemeentehuis om kennis te maken met de gemeente, met het college, met de gemeenteraad en met andere nieuwe inwoners. Om toch ook dit jaar kennis te kunnen maken met nieuwe inwoners, zijn burgemeester Hiemstra en wethouder Heijerman digitaal met ze in gesprek gegaan. Wethouder Henk Heijerman: “We hebben 2 avonden leuke gesprekken gehad met verschillende inwoners: echtparen, alleenwonenden, een studente en een actieve 80’er. Fijn om te horen dat iedereen een warm welkom heeft gekregen in Aa en Hunze, ondanks dat het lastig is om in deze tijd intensief kennis te maken.”

De nieuwe inwoners hadden verschillende redenen om in Aa en Hunze te komen wonen: de liefde, in de buurt van (klein)kinderen komen, vanwege de woning, terug naar de roots, betaalbaarheid. Ook de toegankelijke natuur, mooie omgeving en leuke dorpen en voorzieningen werden als positief bestempeld. Een van de nieuwe inwoners zei: “Het warme welkom in het dorp heeft ons aangenaam verrast! We kijken uit naar het moment dat we elkaar echt kunnen ontmoeten.”

Vervolg College bie ’t Pad

Er is sinds het najaar van 2020 vijf keer een digitale versie van College bie ’t Pad georganiseerd. Met leerlingen van het Nassaucollege in Gieten, verenigingen en organisaties uit de cultuursector, inwoners die door de coronacrisis noodgedwongen thuiswerken en twee keer met nieuwe inwoners. In mei staat de volgende gepland, dit keer met mantelzorgers.