Afronding aanleg glasvezel NO Drenthe

Op 27 mei 2019 ging de eerste schop in de grond voor de aanleg van glasvezel in een groot aantal dorpen en bijbehorend buitengebied in NO Drenthe.


Ondertussen zijn we bijna 2 jaar verder en kunnen maar liefst zo’n 5300 huishoudens gebruik maken van snel internet over dit glasvezelnetwerk.  De afronding van het project is in zicht; de laatste huisaansluitingen worden in de komende weken gemaakt. 

Losse eindjes

Het merendeel van de adressen is naar tevredenheid aangesloten, maar het bestuur van DGC heeft gemerkt dat er toch nog wel wat vragen en losse eindjes overblijven. Om deze reden heeft ze een finale actie opgestart om in samenwerking met Delta Fiber Netwerk deze laatste resterende vragen en problemen op te lossen. Daarbij maakt het niet uit of het gaat over de aanleg en huisaansluiting of over de installatie en werking van internet, wifi-, tv- of telefoon of over de contacten met de providers.

Oproep

Daarom de volgende oproep voor de aangesloten klanten: heb je nog vragen: stuur uiterlijk 15 mei een mail met een korte omschrijving van de vraag met je adres en postcode, contactgegevens en de provider waar je abonnement loopt naar  hulp@drentsglasvezelcollectief.nl
Voor sommige zaken kan DGC je snel op weg helpen, de andere vragen worden, in nauwe samenwerking met het Glasvezel Informatiepunt in Rolde, overgebracht naar het back-office van CaiWay of Delta om langs die weg zo snel mogelijk een goede oplossing te vinden.

Aanleg netwerk

Het netwerk wordt aangelegd door Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf), op initiatief van en in nauwe samenwerking met Drents Glasvezel Collectief (DGC), een vereniging van alle plaatselijke initiatieven in NO Drenthe: van Eelde tot aan Schoonloo, van Yde de Punt tot aan Eexterveensche Kanaal.