Nieuws mei 2021

 • Verruiming openingstijden gemeentehuis per 31 mei

  27 mei 2021

  Vanaf 31 mei worden de openingstijden verruimd.

 • Gemeente Aa en Hunze steunt Hospice Noord en Midden Drenthe

  25 mei 2021

  In Assen wordt een nieuwe Hospice gebouwd. Deze is ter vervanging de huidige locatie die te klein werd. De verwachting is dat het nieuwe gebouw eind 2021 gereed is. De gemeente Aa en Hunze stelt een subsidie van € 5.000,- beschikbaar voor de inrichting van de nieuwe locatie.

 • Fiets mee door Aa en Hunze tijdens Wereldfietsdag

  21 mei 2021

  In beweging blijven is op elke leeftijd van belang. Fiets daarom donderdag 3 juni gratis mee op Wereldfietsdag in onze gemeente. Starten kan op vier verschillende knooppunten tussen 10.00 en 16.00 uur. De eerste 50 aangemelde deelnemers ontvangen een gratis bidon.

 • Meer ecologisch bermbeheer, meer oog voor plant en dier

  21 mei 2021

  Geen inzet van de klepelmaaier, het maaisel enkele dagen laten liggen en afvoeren. Soortenrijke en kleurrijke bermen. Meer insecten en andere kleine dieren. Sinds 2018 worden de bermen van de trajecten Gasteren-Annerveenschekanaal en "rondje" Geelbroek-Eleveld ecologisch gemaaid door Jelle Bijlsma BV. De eerste resultaten hiervan zijn ter plaatse al zichtbaar. Vanaf ca. 15 juni 2021 gaat het team Buitendienst van start met ecologisch bermbeheer in delen van de oude gemeente Rolde en Anloo, deels in samenwerking met het “Bewonerscollectief Bloeiend Nijlande & Eldersloo” en de Landbouwvereniging Eext. We hopen, daar waar mogelijk, het ecologisch bermbeheer de komende jaren gemeentebreed te kunnen toepassen.

 • Het Samen Doen team van de gemeente Aa en Hunze is op pad!

  19 mei 2021

  Vanaf 1 januari 2021 zijn gemeenten verplicht om inwoners in een zo vroeg mogelijk stadium te helpen als zij een betalingsachterstand hebben bij hun woningcorporatie, energiemaatschappij, waterbedrijf of zorgverzekeraar.

 • Onderhoud openbare ruimte: netjes houden, samen doen

  19 mei 2021

  De openbare ruimte is van ons allemaal. Veel van onze inwoners helpen ons om samen uw woon- en leefomgeving schoon en netjes te houden. Naast het onderhouden van hun eigen voor- en of/achtertuin helpen zij mee om de straat, stoep en openbaar groen netjes te houden.

 • Raadslid in beeld: Jeroen Keizer

  19 mei 2021

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. In deze aflevering: Jeroen Keizer (CGB).

 • Geef jouw held een Heldenspeld!

  19 mei 2021

  In onze gemeente hebben we veel helden. Mensen die iets voor een ander doen. Zeker in het afgelopen jaar zagen we ontzettend veel naoberschap.

 • Gemeenten willen aan de slag met verduurzaming woningen

  19 mei 2021

  De gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen hebben een aanvraag ingediend voor een bijdrage van ruim 29 miljoen euro uit het Volkshuisvestingsfonds van het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

 • ABS en gemeentehuis gesloten op 13 en 14 mei

  12 mei 2021

  Vanwege het Hemelvaartsweekend zijn het gemeentehuis en het ABS op 13 en 14 mei gesloten.

 • College bie ’t pad ontmoet nieuwe inwoners

  12 mei 2021

  Woensdag 14 en 21 april hebben burgemeester Anno Wietze Hiemstra en wethouder Henk Heijerman online kennisgemaakt met nieuwe inwoners van Aa en Hunze. Dit deden zij in het kader van College bie ’t pad.

 • Doe mee met de gratis digitale cursus politiek actief voor de gemeente Aa en Hunze!

  21 mei 2021

  Vraag je je weleens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Of wil je iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet je niet hoe? Volg dan de digitale cursus Politiek Actief voor de gemeente en ontdek het! Wie weet ben je hierna wel zó geïnspireerd geraakt dat je zelf actief wilt worden in de gemeentepolitiek, bijvoorbeeld als raadslid. De cursus start op dinsdag 25 mei. Meedoen is gratis.

 • Gemeente blij met alle hulp tijdens Verkiezingen

  11 mei 2021

  Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2021 heeft de gemeente Aa en Hunze veel hulp gehad van vrijwilligers. Wij zijn hier erg blij mee en willen bij deze iedereen heel erg bedanken voor zijn/haar hulp!

 • Toekomstvisie ‘t Ruige Veld naar de raad

  11 mei 2021

  Het college B&W heeft ingestemd met de Toekomstvisie ‘t Ruige Veld. Daarmee gaat de visie voor vaststelling naar de gemeenteraad. De visie is opgesteld met input van verschillende betrokken partijen.

 • Kalm aan, vlot verder op de N34, N381 en N391

  11 mei 2021

  Op de Drentse wegen N34, N381 en N391 zijn we als weggebruikers samen verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid. Vrijwel dagelijks ontstaan er onveilige situaties door ons eigen rijgedrag, bewust of onbewust.

 • Jeugd leeft zich uit tijdens Activiteitenladder Gieten

  11 mei 2021

  Team Sport Aa en Hunze kijkt terug op een reeks geslaagde activiteiten in het kader van de Activiteitenladder Gieten. De jeugd uit Gieten was 7 mei op expeditie in zwembad Zwanemeer en skateboarden in Sportpark de Goorns.

 • Meer laadpalen in Aa en Hunze

  11 mei 2021

  Steeds meer mensen rijden in een elektrische auto, waardoor er een groeiende behoefte aan openbare laadpalen is. De gemeente Aa en Hunze gaat daarom werken aan een netwerk van laadpalen in de gemeente.

 • Junior energiespel succes!

  11 mei 2021

  In februari konden gezinnen uit Aa en Hunze meedoen aan het spel Junior Energiecoach. De familie Vos uit Grolloo heeft deze kans gegrepen en vertelt hieronder wat het hun heeft opgeleverd.

 • Afronding aanleg glasvezel NO Drenthe

  11 mei 2021

  Op 27 mei 2019 ging de eerste schop in de grond voor de aanleg van glasvezel in een groot aantal dorpen en bijbehorend buitengebied in NO Drenthe.

 • Eikenprocessierups in Aa en Hunze

  11 mei 2021

  Drentse eikenprocessierupsen kwamen in mei uit hun ei. Hoeveel overlast we in Aa en Hunze in 2021 zullen ervaren is moeilijk te voorspellen. Dat hangt onder andere af van het weer. 

 • Gemeentehuis en ABS gesloten op 13 en 14 mei

  06 mei 2021

  Op donderdag 13 en vrijdag 14 mei zijn het gemeentehuis en het afvalbrengstation gesloten.

 • Raadslid in Beeld: Sonja Hilgenga

  06 mei 2021

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. In deze aflevering: Sonja Hilgenga (CDA).

 • Eerste 10.000 euro subsidie Frisse Start toegekend

  06 mei 2021

  Verschillende vrijwilligersorganisaties, dorpshuizen, verenigingen en cultuurorganisaties uit Aa en Hunze hebben in de eerste maand na openstelling van de subsidieregeling Frisse Start een bijdrage ontvangen. De eerste 10.000 euro is inmiddels toegekend.

 • Verkeersonderzoek Gasselterveld

  06 mei 2021

  Het recreatieterrein Gasselterveld met een tweetal zwemplassen is de afgelopen jaren een favoriete recreatiebestemming gebleken.

 • Voorlopige aanwijzing Wet voorkeursrecht gemeenten perceel in Annen

  04 mei 2021

  Op 20 april heeft het college van burgemeester en wethouders besloten een perceel grond aan de Nijedijk in Annen voorlopig aan te wijzen op grond van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg).

 • Storing afvalwagen SUEZ hoogbouw

  03 mei 2021

  Vanwege een storing bij één van de SUEZ-wagens worden de verzamelcontainers van de hoogbouw later geleegd.

 • Gemeentehuis en ABS gesloten op 5 mei

  03 mei 2021

  Vanwege bevrijdingsdag is zowel het gemeentehuis als het afvalbrengstation op 5 mei gesloten.

 • Kabelbreuk Gasselternijveen

  03 mei 2021

  Op 3 mei kwamen er meldingen binnen over het niet branden van de openbare verlichting in Gasselternijveen.

 • Inhaaldag afval Pinksteren

  09 april 2021

  In verband met Pinksteren haalt SUEZ maandag 24 mei geen GFT-afval op.

 • Inhaaldag afval Hemelvaart

  09 april 2021

  De ophaaldag voor GFT-afval van 13 mei vervalt.