Coronacrisis

  • Op werkdagen is het gemeentehuis geopend tussen 09.00 en 13.00 uur.
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt telefonisch een afspraak maken via nummer 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Kom alleen naar het afvalbrengstation als het nodig is en kom alleen! In verband met de extra maatregelen op het afvalbrengstation kan het zijn dat wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Operatie Steenbreek; gemeente Aa en Hunze doet mee!

De gemeente Aa en Hunze heeft zich aangesloten bij Operatie Steenbreek. Dit is een initiatief om onze leefomgeving groener te maken.

Een groene tuin is koeler in de zomer, zorgt voor minder fijnstof in de lucht, minder water in het riool en trekt vlinders en vogels aan. Met de juiste planten op de juiste plek zorgt u ervoor dat er niet veel onderhoud nodig is. En een groene tuin ziet er ook nog eens veel leuker uit in de buurt. Daarom is gemeente Aa en Hunze onlangs aangesloten bij Operatie Steenbreek.

Wij vinden het als gemeente belangrijk om onze inwoners bewust te maken van hun leefomgeving en we willen met Operatie Steenbreek stimuleren om hiermee aan de slag te gaan. Later dit jaar komen we hier op terug!

Tips

Op www.huisjeboompjebeter.nl vindt u handige tips om uw tuin groener te maken. Er zijn veel manieren om met (regen)water in uw tuin om te gaan. Bekijk een aantal mooie voorbeelden van het gebruik van water in de tuin. Of laat u voorlichten door een hovenier of tuincentrum.