Coronacrisis

  • Op werkdagen is het gemeentehuis geopend tussen 09.00 en 13.00 uur.
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt telefonisch een afspraak maken via nummer 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Kom alleen naar het afvalbrengstation als het nodig is en kom alleen! In verband met de extra maatregelen op het afvalbrengstation kan het zijn dat wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Mooi weer in aantocht; extra maatregelen zwemplassen

Zoals het er naar uitziet wordt het de komende dagen mooi weer. Dit betekent dat veel mensen er op uittrekken om bijvoorbeeld te zwemmen, fietsen, winkelen of te wandelen.

In onze gemeente zijn ’t Nije Hemelriek en het Gasselterveld populaire plekken bij mooi weer. Om de verwachte drukte in goede en veilige banen te leiden, hebben Aa en Hunze en Staatsbosbeheer een aantal maatregelen getroffen. 

Gezond verstand

Zo zijn er verkeersregelaars aanwezig en worden er dranghekken geplaatst om afstand tussen auto’s en voetgangers te creëren. Als het parkeerterrein vol is, dan worden geen nieuwe bezoekers meer toegelaten. Auto’s die verkeerd geparkeerd zijn lopen het risico om een boete te krijgen. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra doet ook een moreel appel op het gezonde verstand van bezoekers: “Houd afstand, vermijd drukte en, als je komt, kom dan zoveel mogelijk op de fiets. Zo genieten we allemaal van het mooie weer."

Toiletvoorzieningen gesloten

Voor de recreatieplassen in Drenthe geldt dat de bezoekers er rekening mee moeten houden dat de sanitaire voorzieningen nog gesloten zijn. Op de website van de VRD vind je meer informatie over de afspraken die gelden bij de zwemplassen.