Anjeractie 2020: Houd cultuur in de buurt levend!

Het Prins Bernhard Cultuurfonds bestaat dit jaar 80 jaar en de Anjeractie 75 jaar. Daarom wordt dit gevierd met een speciale jubileumcollecte.

De speciale jubileumeditie mobiele Anjeractie loopt van 22 tot en met 30 mei 2020.

Alle collecterende verenigingen mogen dit jaar 100% van de opbrengst zelf houden! Met de jaarlijkse collecte haalt het Cultuurfonds geld op voor cultuur en natuur in de regio onder het motto HOUD CULTUUR IN DE BUURT LEVEND!

Mobiele Anjeractie

De collectanten kunnen vanwege de coronacrisis niet met de collectebus langs de deuren gaan. Dit jaar zal de collecte dan ook voor het eerst in de geschiedenis van de Anjeractie mobiel gebeuren. Dat wil zeggen dat de collectanten via hun mobiele telefoon een bericht zullen sturen naar hun achterban met de vraag om te doneren voor hun vereniging. Uiteraard kan er ook gedoneerd worden via de website www.anjeractie.nl.

Deelnemende verenigingen aan de Anjeractie 2020

  • Gospelkoor Ferontés Charmata uit Gieten
  • Hunzekoor uit Spijkerboor e.o.
  • Muziekvereniging Crecendo uit Grolloo
  • Muziekvereniging Drenthina uit Annen
  • Zangvereniging Vriendenkring uit Grolloo

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere  initiatieven en talent gestimuleerd.  

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe is een van de twaalf provinciale afdelingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het is van groot belang voor de amateurkunst in onze gemeente: het geeft cultuur een kans! Daarom roepen we u graag op: Geef voor cultuur in de buurt die u lief is!