Verloren en gevonden voorwerpen: Wat te doen?

Sleutels, portemonnee of een ander voorwerp verloren? Het kan zijn dat een eerlijke vinder deze voorwerpen naar het gemeentehuis heeft gebracht óf een melding heeft gemaakt over het gevonden voorwerp.

Ik ben iets kwijt

Ben je iets verloren? Dan kun je dit melden bij de gemeente. Het kan zijn dat het eigendom al is gevonden en bij de gemeente is afgeleverd. Denk je dat het voorwerp is gestolen? Doe dan aangifte bij de politie. Ben je een paspoort of ID-kaart verloren? Deze worden bij binnenkomst bij de gemeente direct vernietigd.

Ik heb iets gevonden

Heb je iets gevonden en weet je wie de eigenaar is? Kijk dan of het mogelijk is het voorwerp direct terug te geven. Ken je de eigenaar niet? Dan kun je het voorwerp bij de gemeente afgeven.

Wat doet de gemeente

Gevonden voorwerpen die bij de gemeente worden gebracht met een waarde minder dan 450 euro bewaren we drie maanden. Gaat het om voorwerpen die meer waard zijn dan 450 euro? Dan bewaart de gemeente het een jaar. Wanneer een voorwerp bij de gemeente wordt gebracht wordt de gemeente beheerder over het voorwerp. Meldt een rechtmatige eigenaar zich niet binnen de gestelde termijnen, dan wordt de beheerder eigenaar. Dat betekent dat de beheerder het voorwerp kan verkopen, weggeven of vernietigen.

Meer informatie

Meer informatie over gevonden en verloren voorwerpen vind je op www.aaenhunze.nl/gevondenverloren