Landelijk Noodfonds Energie

Energiekosten te hoog? Vraag geld terug bij Noodfonds Energie!

Heeft u al sinds oktober 2022 een hoge energierekening? En heeft u niet zo’n hoog inkomen? Dan krijgt u misschien een deel van uw rekening vergoed door het Noodfonds Energie. In dit fonds zit geld van de energiebedrijven en het Rijk. Daarmee willen ze mensen met een hoge energierekening helpen. U moet zelf een aanvraag doen. Het Noodfonds kan een deel van de energierekeningen betalen van oktober 2022 tot en met maart 2023. 

Hoe werkt het?

Het Noodfonds kijkt hoe hoog uw energierekening is. En wat het totale bruto-inkomen is in uw huishouden. Betaalt u van elke 100 euro inkomen meer dan 10 of 13 euro voor energie? Dan betaalt het Noodfonds het deel van de energierekening dat meer is. Dit geld betaalt het Noodfonds aan uw energiebedrijf. Zij kunnen daarmee uw rekening verlagen of aan u uitbetalen. 

Wie kan het aanvragen?

Wilt u snel weten of u de bijdrage kunt krijgen? Doe dan de check op www.noodfondscheck.geldfit.nl. U vult het totale bruto-inkomen in van iedereen in uw gezin en het bedrag van de energierekeningen van oktober 2022 en januari 2023. Na een paar minuten weet u of u de bijdrage van het Noodfonds kunt krijgen. Op www.noodfondsenergie.nl vindt u alle actuele informatie over het Noodfonds.

Aanvragen

De bijdrage van het Noodfonds kunt u aanvragen op www.noodfondsenergie.nl. U heeft hiervoor uw DigiD nodig. 

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de energietoeslag gemeenten of bij een aanvraag bij het Noodfonds? Het adviesloket van Impuls Welzijn kan u hiermee helpen. Het adviesloket is iedere maandag van 15.00 tot 17.00 uur geopend. Het maken van een afspraak kan telefonisch via (0592) 24 59 24 of per mail adviesloket@impulsaaenhunze.nl.