Coronacrisis

  • Op werkdagen is het gemeentehuis geopend tussen 09.00 en 13.00 uur. Op woensdag tot 15.00 uur en op donderdag ook tussen 16.00 en 19.00 uur.
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt digitaal een afspraak maken of telefonisch via nummer 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Kom alleen naar het afvalbrengstation als het nodig is en kom alleen! In verband met de extra maatregelen op het afvalbrengstation kan het zijn dat wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Orchideeën voor bewoners verzorgingshuizen

De bewoners van vijf verzorgingshuizen in Aa en Hunze kregen maandagmiddag een bloemetje van de gemeente om ze een hart onder de riem te steken in deze moeilijke periode. Ook medewerkers van de tehuizen kregen een boeket bloemen.

Kleur

De bewoners van verzorgingshuizen mogen door de landelijke maatregelen tegen het coronavirus geen bezoek meer ontvangen. En daarom, zo stelt burgemeester Anno Wietze Hiemstra, kwam de gemeente met dit idee: “Het is ontzettend vervelend dat deze bewoners hun naasten tijdelijk niet mogen zien. Helaas is het wel noodzakelijk. Hopelijk hoeft het niet te lang te duren en brengt dit kleine gebaar wat kleur in deze periode.” De orchideeën komen van een ondernemer die woonachtig is in de gemeente Aa en Hunze en het door de maatregelen moeilijk heeft.

Medewerkers

Ook de medewerkers en vrijwilligers kregen een boeket van de gemeente, afkomstig van lokale bloemisten. Burgemeester Hiemstra: “Door de maatregelen komt er veel op de schouders van medewerkers te liggen. Ik wil ze namens de gemeenteraad en het college dan ook erg veel succes toewensen en bedanken. Ze doen supergoed werk. Vandaar deze bloemengroet. We moeten elkaar immers helpen en steunen om door deze lastige periode heen te komen.“ 

bloemen
Op de foto staat een aantal medewerkers van Dekelhem in Gieten en burgemeester Anno Wietze Hiemstra.