Coronacrisis

  • Op werkdagen is het gemeentehuis geopend tussen 09.00 en 13.00 uur. Op woensdag tot 15.00 uur en op donderdag ook tussen 16.00 en 19.00 uur.
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt digitaal een afspraak maken of telefonisch via nummer 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Kom alleen naar het afvalbrengstation als het nodig is en kom alleen! In verband met de extra maatregelen op het afvalbrengstation kan het zijn dat wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Gezamenlijke inspanning voor een veilig zandgat Homan Free in Gieten

Om de overlast van motorcrossers en crossauto’s op het zandgat Homan Free in Gieten te verminderen worden barrières geplaatst. Binnenkort volgen ook borden die ervoor moeten zorgen dat onbevoegden zich niet op het terrein begeven. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarmee ingestemd.

Barrières

Op vrijdag 27 maart worden de barrières geplaatst bij de ingang aan de Nijslootsweg en aan de achterzijde van het terrein. De artikel 461-borden (verboden voor onbevoegden) volgen binnenkort. Naast de barrières en de borden komen er ook informatiepanelen op het terrein. De maatregelen zijn een gezamenlijk initiatief van Stichting Wielerpromotie Oostermoer, TFC Gieten/MTB-route, Off the Road Eext en de gemeente Aa en Hunze. Het zandgat Homan Free is particulier bezit waar de laatste tijd veel sprake was van overlast, met name door motorcrossers en crossauto’s die zich illegaal op het privéterrein bevonden. 

Veilig

Met de maatregelen willen de partijen en ook de eigenaren de veiligheid van alle gebruikers waarborgen, schade aan het terrein voorkomen, verdere vervuiling en overlast tegengaan. Jantienus Warners, secretaris van Stichting Wielerpromotie Oostermoer, is blij met de maatregelen: “Het zandgat Homan Free kent een grote variatie aan gebruikers. Er loopt een vaste ATB route, mensen wandelen hier of laten er hun hond uit, er zijn ruiters, vissers en recreanten en de Superprestige heeft er haar thuisbasis. Hopelijk stopt de overlast door deze maatregelen. Ieder zijn of haar hobby maar het gebruik van dit terrein moet voor iedereen veilig en leuk blijven.”