Gezamenlijke inspanning voor een veilig zandgat Homan Free in Gieten

Om de overlast van motorcrossers en crossauto’s op het zandgat Homan Free in Gieten te verminderen worden barrières geplaatst. Binnenkort volgen ook borden die ervoor moeten zorgen dat onbevoegden zich niet op het terrein begeven. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarmee ingestemd.

Barrières

Op vrijdag 27 maart worden de barrières geplaatst bij de ingang aan de Nijslootsweg en aan de achterzijde van het terrein. De artikel 461-borden (verboden voor onbevoegden) volgen binnenkort. Naast de barrières en de borden komen er ook informatiepanelen op het terrein. De maatregelen zijn een gezamenlijk initiatief van Stichting Wielerpromotie Oostermoer, TFC Gieten/MTB-route, Off the Road Eext en de gemeente Aa en Hunze. Het zandgat Homan Free is particulier bezit waar de laatste tijd veel sprake was van overlast, met name door motorcrossers en crossauto’s die zich illegaal op het privéterrein bevonden. 

Veilig

Met de maatregelen willen de partijen en ook de eigenaren de veiligheid van alle gebruikers waarborgen, schade aan het terrein voorkomen, verdere vervuiling en overlast tegengaan. Jantienus Warners, secretaris van Stichting Wielerpromotie Oostermoer, is blij met de maatregelen: “Het zandgat Homan Free kent een grote variatie aan gebruikers. Er loopt een vaste ATB route, mensen wandelen hier of laten er hun hond uit, er zijn ruiters, vissers en recreanten en de Superprestige heeft er haar thuisbasis. Hopelijk stopt de overlast door deze maatregelen. Ieder zijn of haar hobby maar het gebruik van dit terrein moet voor iedereen veilig en leuk blijven.”