Zwembaden in Aa en Hunze gaan weer open!

Zwembad Zwanemeer in Gieten en zwembad De Borghoorns in Annen gaan vanaf 15 juni 2020 weer open.

Tot de zomervakantie zijn de zwembaden open voor baantjeszwemmers, zwemleskinderen, kinderen tot en met 12 jaar en de verenigingen (na sluitingstijd). In de zomervakantie zijn de zwembaden voor iedereen geopend. Wethouder Bas Luinge “Ik ben blij dat we de zwembaden weer kunnen openen. Veel inwoners zullen hun vakantie dit jaar thuis vieren. De behoefte om te kunnen zwemmen, recreëren en te ontspannen zal daarom groot zijn!”

Bloktijden

Om te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM is gekozen voor een maximaal aantal bezoekers per bloktijd (behalve voor kinderen t/m 12 jaar). Hierdoor zijn er niet te veel mensen tegelijk in het zwembad waardoor 1,5 meter afstand tussen bezoekers onderling en de bezoekers en zwembadpersoneel kan worden gehouden. 

De baantjeszwemmers (vaste zwemmers), zwemleskinderen, kinderen tot 12 jaar en de zwem -en duikvereniging krijgen de mogelijkheid om tijdens het voorseizoen (van 15 juni t/m 5 juli) te komen zwemmen. Daarnaast biedt het de zwembaden de mogelijkheid om de locaties corona-proof te maken voor de zomervakantie. In de zomervakantie (van 6 juli t/m 16 augustus) zijn de zwembaden voor iedereen geopend. In het naseizoen (van 17 augustus t/m 12 september) weer alleen voor een klein publiek. 

Telefonisch reserveren

Iedereen die gebruik wil maken van het zwembad, moet van te voren telefonisch reserveren. Reserveren kan vanaf donderdag 11 juni elke werkdag tussen 10.30 en 12.00 uur en in het weekend tussen 10.30 en 11.30 uur via telefoonnummer (0592) 26 15 65 (Gieten) of (0592) 27 13 44 (Annen). Bezoekers kunnen per week voor maximaal 3 dagen inschrijven. Ze horen dan gelijk van het zwembadpersoneel of het wel of niet beschikbaar is.

Regels

Om de zwembaden veilig open te kunnen stellen, moeten de bezoekers zich aan een aantal regels houden. Zo moet men thuis de zwemkleding aandoen en is het gebruik van de douches niet toegestaan. Alle regels zijn vastgesteld op basis van de richtlijnen van het RIVM en zijn te vinden op www.aaenhunze.nl/zwembaden.