Lever uw oude textiel in

In Nederland verdwijnt naar schatting 124 miljoen kilo textiel met het restafval in de verbrandingsoven. Twee derde daarvan is geschikt voor hergebruik of recycling. In de containers van Sympany is alle textiel welkom, ook versleten kleding en huishoudelijk textiel. U helpt door uw gedoneerde textiel in een gesloten zak aan te bieden. Hierdoor beschermt u de kleding tegen vocht en vervuiling.

Waar vind ik een textielcontainer?

U kunt uw textiel op verschillende plekken in de gemeente kwijt. Er staat een textielcontainer op het gratis veld van het afvalbrengstation in Gieten. Maar ook in de dorpen Annen, Eext, Eexterveenschekanaal, Gasselte en Rolde vindt u containers. Via de website van Sympany vindt u de dichtstbijzijnde textielcontainer in uw buurt.

Wat mag er allemaal in?

Er mag waarschijnlijk meer in de textielcontainer dan u dacht. Namelijk het volgende: alle soorten schoenen (samengebonden), beddengoed dekbedovertrekken, dekens, gordijnen, handdoeken, kleding (alle soorten), knuffels (schoon), petten, poetsdoeken, riemen, servetten, shawls, sokken, stropdassen, tafellakens, tassen, theedoeken, vitrage, washandjes, woontextiel en zwemkleding. En dus ook kapotte, versleten kleding, want dit wordt gerecycled.