Succesvolle eerste Peuter Wandel4daagse in Aa en Hunze

Vorige week hebben de sportcombi’s samen met de kinderopvang in Rolde de allereerste Peuter Wandel4daagse van Aa en Hunze georganiseerd.

Het ging om een zogenoemde pilot. Er werd gelopen van maandag 24 juni tot en met donderdag 27 juni. Iedere liepen de kinderen een rondje die was aangegeven met pijlen. Onderweg was er een actieve pauze waarbij water gedronken werd onder begeleiding van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) en het waterproject. Daarnaast deden de peuters een spelletje of dansje. Na afloop ontvingen de kinderen een sticker op hun stempelkaart. Op de laatste dag werd hier een medaille aan toegevoegd. De leidsters en ouders waren erg enthousiast over het evenement.

Het draaiboek wordt na deze week verder geoptimaliseerd. De kinderopvangcentra in de gemeente ontvangen deze hierna, zodat de Peuter Wandel4daagse verder uitgerold kan worden in de gemeente. Het is de bedoeling om op meerdere plekken een eigen jaarlijkse Peuter Wandel4daagse plaats te laten vinden. De sportcombi’s kijken terug op een erg geslaagde pilot in Rolde.

foto wandelende peuters