Samenwerkingsproject Nassau College met Platform Global Goals levert € 95,05 voor Tanzania op

Zo’n 28 leerlingen van de talentrichting Ondernemen van het Dr. Nassau College in Assen zijn het afgelopen half jaar onder leiding van docent Linette Kempe bezig geweest met het maken van een ondernemingsplan.

Dat leverde leuke plannen op die ze daarna ook moesten uitvoeren. Uiteraard was daarvoor geld nodig. Hiervoor gingen de leerlingen zelf op zoek naar een microkrediet. Tijdens het Art Fest op het Nassau College hebben ze hun waar verkocht waaronder bidons en lekkere hapjes. Dat leverde een bedrag van € 95,05 op. Leerling Mano Meijers overhandigde een cheque met dit bedrag aan Hans van Luijk van de Stichting Stipulae.

Het Nassau College vroeg het Platform Global Goals Aa en Hunze om goede doelen die als inspiratiebron voor de leerlingen konden dienen. Dat werd de Stichting Stipulae. Deze stichting ondersteunt projecten op het gebied van voedselzekerheid, water en biogas in Tanzania. Voorzitter Hans van Luijk gaf dit voorjaar een presentatie voor de leerlingen over de projecten van Stichting Stipulae in Tanzania. 

In de plannen van de groepjes leerlingen zijn verschillende links met Tanzania gelegd. Bijvoorbeeld door de kleuren van Tanzania te gebruiken, maar ook door producten te maken die men in Tanzania goed zou kunnen gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn een bidon of een houder voor een mobieltje of iPad. Er wordt teruggekeken op een erg succesvol en leerzaam project.

Foto uitreiking geldbedrag door leerling

 

logo Global Goals en gemeente Aa en Hunze