Day for Change op OBS Gieten

Groep 8 van OBS Gieten is in de periode voor de zomervakantie druk bezig geweest met het project Day for Change.

Met dit project is in totaal 380 euro verdiend. Dit bedrag gaat naar projecten in ontwikkelingslanden van Stichting Day for Changeen Global Goals Aa en Hunze.

De leerlingen ontvingen een microkrediet. Hiermee startten ze hun eigen onderneming. Zo zaten Didi en Lianne in de plaatselijke supermarkt met hun ‘Browniefabriek’. Van de omzet hebben zij hun microkrediet terugbetaald en een aardig bedrag voor het goede doel verdiend. Madé, Marjolein en Jasmijn zijn met een microkrediet van twintig euro een huiskamerrestaurant gestart. Het was een groot succes! Ze hebben onbetaalde krachten ingezet om de keuken op te ruimen. Susanne, Isabel, Amber-Lynn en Yliana hielpen met hun bedrijf bejaarden bij het lezen van cijfers tijdens de bingo. Dit bleek een gat in de markt. Alle kinderen blijken ondernemers in de dop! 

Het project Day for Change maakt leerlingen bewust van de waarde van geld. Ook leert het leerlingen over wereldburgerschap, microkrediet en microfinanciering.  Het laat kinderen zelf ervaren hoe het is om een onderneming op te zetten en te runnen. Hierdoor ontwikkelen de kinderen creativiteit, nemen ze initiatief en werken ze samen. Het project wordt ondersteund en mede mogelijk gemaakt door het platform Global Goals Aa en Hunze. Scholen in Aa en Hunze die ook belangstelling hebben kunnen hiervoor contact opnemen via www.aaenhunze.nl/globalgoals

afbeelding Day for Changes