Op vakantie? Meld het bij Werkplein Drentsche Aa!

Heeft u een bijstandsuitkering en gaat u op vakantie? Dan bent u verplicht dit minimaal twee weken van tevoren aan Werkplein Drentsche Aa door te geven.

U krijgt een bijstandsuitkering. Hoe lang mag u dan in het buitenland blijven?

U mag maximaal 4 weken (28 dagen) per kalenderjaar met behoud van uw uitkering in het buitenland verblijven. Het maakt niet uit of dit is voor familiebezoek en/of vakantie of voor iets anders. Bewaar wel de bewijsstukken (te denken valt aan vliegtickets, hotelreserveringen, brandstofbonnen etc.) van uw verblijf in het buitenland minimaal 3 maanden. Bij controle kan hier naar gevraagd worden.

U kunt uw vakantie of verblijf in het buitenland in een keer opnemen of spreiden. Hierbij geldt altijd een maximum aaneengesloten periode van 4 weken. U kunt dus niet de laatste vier weken van het ene kalenderjaar opnemen en aansluitend de eerste vier van het nieuwe jaar.

Hoe meldt u uw vakantie?

U kunt uw melding doen via uw persoonlijke internetpagina “Mijn Werkplein”. Deze vindt u op www.wpda.nl. U logt met uw DigiD in.

Vragen?

Heeft u vragen of weet u niet hoe het werkt? Neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer (0592) 39 16 00, op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur.

U kunt ook langskomen op het kantoor aan de Javastraat 15 Assen. Geopend van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.00 en op vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur.

Het niet melden van uw vakantie of verblijf in het buitenland kan gevolgen hebben voor uw uitkering.