Coronacrisis

  • Op werkdagen is het gemeentehuis geopend tussen 09.00 en 13.00 uur. Op woensdag tot 15.00 uur en op donderdag ook tussen 16.00 en 19.00 uur.
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt digitaal een afspraak maken of telefonisch via nummer 14 0592.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Camping Anloo wordt donderdag van stroom afgesloten

Woensdagmiddag 29 januari heeft de gemeente de bewoners van recreatiepark Anloo geïnformeerd over de afsluiting van de stroom door netbeheerder Enexis. Tijdens de bijeenkomst kwam nieuwe informatie naar voren en waren er diverse hulpvragen. Om verder te inventariseren welke effecten de stroomafsluiting heeft op de leefsituatie op de camping, heeft burgemeester Hiemstra vanmiddag in het kader van hulpverlening opgeschaald naar GRIP 1. In een GRIP 1 situatie werken de hulpverleningsdiensten samen.

De geneeskundige hulpverlening in de regio heeft vandaag geïnventariseerd hoe de leefsituatie is van de bewoners die nog aanwezig zijn op de camping. Ze zijn alle bewoners die aanwezig waren langsgegaan.

Uit de inventarisatie van aanwezige hulpdiensten blijkt dat er vanavond nog bewoners aanwezig waren op de camping, waarvan een aantal met een zorgbehoefte. In overleg met alle hulpdiensten, Enexis en de gemeente is besloten dat de stroom donderdag om 9.30 uur door Enexis wordt afgesloten. Dit om vannacht nog een stabiele situatie te bieden aan de bewoners met zorgbehoefte die geen alternatieve locatie hebben waar ze vannacht naartoe kunnen. Voor deze mensen is aandacht en wordt meegedacht in een oplossing. Bewoners die gezond en zelfredzaam zijn hebben deels zelf een oplossing gezocht. Voor de brandveiligheid op het terrein zijn er vannacht twee brandwachten op het terrein aanwezig.

Donderdagochtend zijn medewerkers van de politie en hulpverlening aanwezig voor het beantwoorden van vragen en het bieden van hulp.

Waar kan ik met vragen terecht?

Op donderdag kunt u van 09:30 uur tot 20:00 uur bellen met telefoonnummer (0592) 26 77 77 voor informatie en met uw hulpvragen.