Coronacrisis

Vanwege de coronacrisis zijn de openingstijden van het gemeentehuis gewijzigd. 

  • Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 09:00 en 12:00 uur. 
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Kom alleen naar het afvalbrengstation als het nodig is en kom alleen! In verband met de extra maatregelen op het afvalbrengstation kan het zijn dat wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Update situatie recreatiepark Anloo

Een gaslek maakte afsluiting van de gasleiding voor restaurant Woodz en 8 chalets op recreatiepark Anloo noodzakelijk. Daarnaast is een aantal extra maatregelen voor vannacht en de komende dagen genomen.

Gaslek

Rond 6 uur vanavond trof de brandweer bij een controle gas aan onder de vloer van restaurant Woodz. Vanwege explosiegevaar werd de leiding afgesloten. Navraag leerde dat ook acht chalets op het park aangesloten waren op dit deel van het gasnet. Van die acht waren er twee bewoond die ook gebruik maakten van gas. Voor die mensen heeft de gemeente voor vannacht direct alternatieve woonruimte georganiseerd. Met het afsluiten van het gas is de nieuwe gevaarlijke situatie beëindigd.  

Extra maatregelen

Daarnaast waren eerder vandaag een aantal maatregelen getroffen. Na overleg heeft de curator geregeld dat de pomp in het riool is aangesloten op een aggregaat. Dit om overstroming van het riool in de chalets met bijkomende schade en overlast te voorkomen. Ook heeft de curator op verzoek van de gemeente opdracht gegeven voor particuliere beveiliging in de avond- en nachtperiode. De eerder ingestelde brandwacht blijft ook aanwezig. Hulpverleners houden contact met bewoners. Het calamiteitennummer (06-51502170) blijft ook bereikbaar.

Voor bewoners met zorgvraag alternatieven aangeboden

De situatie op het park is nu rustig en gestabiliseerd. De gemeente heeft alle bewoners met knelpunten of zorgvragen in beeld. Mensen met een zorgvraag zijn alternatieven aangeboden. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra: “Ik zie dat veel mensen gelukkig zelf een oplossing hebben gevonden. Voor de bewoners met een zorgvraag die hulp accepteren zijn voorlopige maatregelen getroffen, zoals een aggregaat of overnachtingsplaats elders. Ik maak me nog wel zorgen over een aantal mensen die wel hulp nodig hebben, maar deze niet willen aannemen. Hulpverleners blijven met hen in gesprek om te zoeken naar een haalbare oplossing.”