Coronacrisis

  • Op werkdagen is het gemeentehuis geopend tussen 09.00 en 13.00 uur. Op woensdag tot 15.00 uur en op donderdag ook tussen 16.00 en 19.00 uur.
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt digitaal een afspraak maken of telefonisch via nummer 14 0592.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Update recreatiepark Anloo, maandag 3 februari

Op recreatiepark Anloo is het weekend rustig verlopen. Gemeente en hulpverleners waren zowel zaterdag als zondag op vaste tijden aanwezig met het oog op de veiligheid en zorgbehoefte van de bewoners.

Veilige situatie

Op het recreatiepark sloot Enexis donderdagochtend de stroom af vanwege acuut brandgevaar. Veel bewoners hebben ondertussen zelf oplossingen gevonden, ze zijn van de camping vertrokken of hebben bijvoorbeeld een aggregaat of gaskachel aangeschaft. Hulpverleners en gemeente hebben mensen met een zorgvraag alternatieven aangeboden. Een aantal van hen is elders ondergebracht of krijgt zorg op maat. Hulpverleners blijven in gesprek met mensen die wel hulp nodig hebben, maar deze niet willen aannemen, om te zoeken naar een haalbare oplossing. 

Burgemeester Hiemstra was vanmiddag bij de bewoners op het park: “De verschillende hulpdiensten hebben de afgelopen week goed samengewerkt. Ik ben blij te zien dat de situatie op het park nu veilig en stabiel is. We bieden ondersteuning aan kwetsbare en zorgbehoevende mensen om tot een langetermijnoplossing te komen.”

Extra maatregelen

De riolering van het park vraagt nog de nodige aandacht omdat de pompen door de afgesloten elektriciteit niet werken. Dit is een verantwoordelijkheid van de curator, maar om acute problemen te voorkomen liet de gemeente het riool dit weekend leegpompen.