Nieuws januari 2020

 • Burgemeester informeert bewoners recreatiepark Anloo

  05 februari 2020

  Burgemeester Hiemstra heeft dinsdag de aanwezige bewoners van Recreatiepark Anloo bijgepraat op een bewonersbijeenkomst. De bijeenkomst ging over de afwikkeling van het faillissement van het recreatiepark.

 • Oproep voor een betrokken inwoner!

  04 februari 2020

  Bij de Adviesraad Sociaal Domein is een vacature vrij. Bent u woonachtig in de gemeente Aa en Hunze, een teamspeler en betrokken bij de samenleving? Misschien is deze vacature dan wat voor u!

 • Update recreatiepark Anloo, maandag 3 februari

  03 februari 2020

  Op recreatiepark Anloo is het weekend rustig verlopen. Gemeente en hulpverleners waren zowel zaterdag als zondag op vaste tijden aanwezig met het oog op de veiligheid en zorgbehoefte van de bewoners.

 • Update situatie recreatiepark Anloo

  31 januari 2020

  Een gaslek maakte afsluiting van de gasleiding voor restaurant Woodz en 8 chalets op recreatiepark Anloo noodzakelijk. Daarnaast is een aantal extra maatregelen voor vannacht en de komende dagen genomen.

 • Bewoners recreatiepark Anloo uiten zorgen tijdens raadsvergadering gemeente

  30 januari 2020

  Bij de raadvergadering van donderdagavond is vooraf tijd vrijgemaakt om bewoners van het recreatiepark Anloo aan het woord te laten.

 • Burgemeester Hiemstra prijst zelfredzaamheid op camping Anloo

  30 januari 2020

  Burgemeester Anno Wietze Hiemstra bezocht vanmiddag recreatiepark Anloo, om met de nog aanwezige bewoners te spreken.

 • Stroom afgesloten op Recreatiepark Anloo

  30 januari 2020

  Om 09:30 uur vanochtend heeft Enexis de stroom afgesloten op recreatiepark Anloo. De gemeente biedt hulp bij het zoeken naar oplossingen.

 • Camping Anloo wordt donderdag van stroom afgesloten

  30 januari 2020

  Woensdagmiddag 29 januari heeft de gemeente de bewoners van recreatiepark Anloo geïnformeerd over de afsluiting van de stroom door netbeheerder Enexis. Tijdens de bijeenkomst kwam nieuwe informatie naar voren en waren er diverse hulpvragen. Om verder te inventariseren welke effecten de stroomafsluiting heeft op de leefsituatie op de camping, heeft burgemeester Hiemstra vanmiddag in het kader van hulpverlening opgeschaald naar GRIP 1. In een GRIP 1 situatie werken de hulpverleningsdiensten samen.

 • PFAS: hoe nu verder?

  30 januari 2020

  Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Aa en Hunze heeft op 10 december 2019 de bodemkwaliteitskaart PFAS vastgesteld.

 • Gemeente praat met bewoners recreatiepark Anloo over gevolgen van stroomafsluiting

  29 januari 2020

  Op 21 januari was er brand in een elektriciteitsunit op recreatiepark Anloo. Overslag naar de naast gelegen caravan kon net worden voorkomen. Op 28 januari heeft Netbeheerder Enexis op de camping een inventarisatie van de stroomvoorziening gedaan. Zij gaven aan dat de bovengrondse stroomvoorziening die ze aantroffen onveilig was.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen en WOZ-beschikking maand later

  22 januari 2020

  Inwoners van gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo krijgen de aanslag en WOZ-beschikking een maand later dan gebruikelijk in de bus. Dat betekent dat u de brief dit jaar eind februari ontvangt, in plaats van eind januari.

 • Gevallen bladeren: laten liggen of opruimen?

  21 januari 2020

  Gevallen blad wordt vaak opgeveegd en opgeruimd. Op loop- en fietspaden is dat verstandig om te doen, want anders kan het gevaarlijke situaties opleveren. Maar het laten liggen van bladeren biedt ook heel wat voordelen!

 • Aa en Hunze trots op uitverkiezing eerste Dorpen Festival

  17 januari 2020

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft Aa en Hunze gekozen als locatie voor het eerste landelijke Dorpen Festival. Eind vorig jaar nodigde de VNG plattelandsgemeenten uit om zich kandidaat te stellen als gastgemeente.