Schakel een cliëntondersteuner in

Op zoek naar iemand die u kan helpen bij gesprekken voor ondersteuning binnen het sociaal domein? Of weet u niet bij welk loket u moet zijn met uw hulpvraag?

Op zoek naar iemand die u kan helpen bij gesprekken voor ondersteuning binnen het sociaal domein? Of weet u niet bij welk loket u moet zijn met uw hulpvraag? Dan kunt u een cliëntondersteuner inschakelen. 

Hij/zij kan u helpen uw zorgvraag te verduidelijken. Een cliëntondersteuner is onafhankelijk. Hij/zij is niet in dienst bij de gemeente, zorgverzekeraar of een zorgaanbieder.

Uiteraard kan ook iemand uit uw eigen omgeving met u meedenken, bijvoorbeeld uw partner, een familielid, vriend of buurtgenoot. Zij mogen ook aanschuiven bij de gesprekken die u voert met de medewerkers van het Sociaal Team van Stichting Attenta. 

Een onafhankelijke cliëntondersteuner denkt graag met u mee. Bijvoorbeeld als u hulp of ondersteuning wilt regelen en u niet weet hoe dat moet of waar u terecht kunt. Hulp van een cliëntondersteuner is voor inwoners gratis en wordt in de gemeente Aa en Hunze uitgevoerd door MEE Drenthe en Zorgbelang Drenthe. U heeft zelf de vrijheid om één van deze twee partijen te kiezen.

Bij het regelen van hulp of ondersteuning kan een cliëntondersteuner:
•    adviseren en informeren over de vormen van ondersteuning en waar u hiervoor terecht kunt
•    helpen om uw vragen en wensen op een rijtje te zetten
•    gesprekken helpen voorbereiden
•    meegaan naar gesprekken
•    meedenken over afspraken over de hulp die u krijgt
•    meedenken als u er niet uit komt met een organisatie

MEE Drenthe
T: 0592 30 39 99
E: info@meedrenthe.nl
I: www.meedrenthe.nl

Zorgbelang Drenthe
T: 050 727 15 00
E: clientondersteuner@zorgbelang-drenthe.nl
I: www.zorgbelang-drenthe.nl