Wethouder Co Lambert opent Digital Art Factory in Gieten

Vrijdag 7 februari heeft wethouder Co Lambert de nieuwe locatie van Digital Art Factory (DAF) geopend.

Nu kunnen jongeren van 10 tot 25 jaar aan de Julianalaan 8a in Gieten terecht om te werken aan hun eigen project of idee.

DAF is een creatieve speel- en maakplaats waar jongeren zelf bepalen met welke ideeën ze aan de slag gaan en welke tools daarvoor nodig zijn. Ze worden geïnspireerd en uitgedaagd om te onderzoeken en te creëren met behulp van moderne technieken. Een DAF coach begeleidt dit creatieve proces. In Gieten is dit Ester Kroezenga. 

Lid worden

Jongeren sluiten zich aan bij DAF door middel van een lidmaatschap. Lid worden kost € 50,- voor een half jaar. DAF is toegankelijk voor alle jongeren in de hele gemeente Aa en Hunze. Samen met de DAF coördinator zijn DAF leden verantwoordelijk voor de inrichting van de maakplek en de projecten die er ontstaan. Naast het ontwikkelen en ontplooien van technische en creatieve talenten is DAF ook een plek om leeftijdsgenoten te ontmoeten en om jongeren te verbinden met het beroepsonderwijs en lokale partners.

Digital Art Factory is een initiatief va ICO Centrum voor Kunst & Cultuur, in samenwerking met het Dr. Nassau College, de gemeente Aa en Hunze, Impuls Welzijn, bibliotheek Gieten en DAF Assen.

Meer informatie

Meer informatie over Digital Art Factory vind je op www.digitalartfactory.nl