Coronacrisis

  • Op werkdagen is het gemeentehuis geopend tussen 09.00 en 13.00 uur. Op woensdag tot 15.00 uur en op donderdag ook tussen 16.00 en 19.00 uur.
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt digitaal een afspraak maken of telefonisch via nummer 14 0592.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Update recreatiepark Anloo

Lees hier de laatste update over recreatiepark Anloo.

Vanaf dinsdag 11 februari is het aangekondigde informatiepunt voor bewoners, recreanten en eigenaren operationeel. Het informatiepunt wordt ingesteld om mensen op weg te helpen om hun problemen op te lossen of om te verwijzen naar andere deskundigen of hulpverleners. Maandag komt nadere informatie hierover op de website van de gemeente Aa en Hunze. Ook zal dit op de camping worden aangekondigd. Morgen zijn hulpverleners nog fysiek op de camping aanwezig. In het weekend kan bij spoedvragen het calamiteitennummer worden gebeld: 06-51502170.

Vandaag heeft burgemeester Anno Wietze Hiemstra in een gesprek met een bewonersvertegenwoordiger nogmaals toegezegd dat de gemeente garant staat voor de betaling van water, riool en afvalverwerking tot 24 februari aanstaande. Hij adviseert bewoners van het park om voor die datum zelf elders een veilige en gezonde woonplek te organiseren. Voor bewoners die hulp bij het zoeken naar een oplossingen nodig zijn, komt er het informatiepunt.

Op de wens om de nutsvoorzieningen tot 1 april door te betalen gaat de gemeente niet in. Burgemeester Hiemstra: “We geven deze financiële steun voor de nutsvoorzieningen uit zorg voor de mensen die nu nog op het park verblijven, zodat ze een andere oplossing kunnen organiseren. Een aantal hulpbehoeftige mensen hebben hulpverleners al kunnen helpen en een aantal wilde hulp hierbij (nog) niet aannemen. Na 24 februari stoppen de voorzieningen echt. We moeten uiteindelijk ergens een grens trekken en moeten ons handelen ook kunnen verantwoorden naar andere inwoners. Dat neemt niet weg dat we bewoners waar nodig blijven ondersteunen bij het zoeken naar alternatieven.”